vrijdag 5 november 2010

Tin Can Bay

Over Yeppoon is niet veel te vertellen. We waren er slechts één nacht. Het was er ´s avonds koud en we zaten al vroeg weer in ons huisje op wielen. Wel hebben we een keer take away gegeten (we kookten tot nu toe zelf) en namen fish en chips, maar maakten daar een salade bij. Na mooie zonsondergang

en een goede nachtrust vertrokken we de volgende ochtend naar Tin Can Bay.

Het was een lange rit daar naar toe en vooral het laatste stuk was eentonig om te rijden alhoewel we wel weer veel bos en mooie bloemen zagen. Nadat we ons op het King Fisher caravanpark hebben gesetteld gaan we op onderzoek uit en informeren naar een boottochtje om dolfijnen te zien. We mogen op houseboats kijken - mooi hoor en wat een luxe - maar ook wat een luxe prijzen. Zelfs voor een tochtje op een heel eenvoudig bootje van 5 kwartier vraagt de man 120 Aussie dollars. Dat doen we dus niet en achteraf zijn we blij met dit besluit. De man vertelde ons dat er meerdere dolfijnen in de baai kwamen spelen 's morgens vroeg, nou mooi niet dus. Er waren om half zeven
twee dolfijnen die vlakbij het strandje kwamen. Ze wachten erop om te worden gevoerd zoals ze dit iedere
 ochtend doen. Wij kijken uit naar de overige dolfijnen en ondertussen maken we foto's en filmen we de twee "wilde" dolfijnen,  twee "tamme" pelikanen en aalscholvers.
Toen wij er 's morgens om half zeven waren was het nog heel stil, maar het werd alsmaar drukker en drukker. Op een gegeven moment waren er tientallen mensen. Om 8 uur werd er een praatje over de foldijntjes - zoals Tammie ze noemt - gehouden door een dame en daarna moesten de mensen die de dolfijnen wilden voeren in de rij gaan staan.
 
Nadat ze 5 dollar hadden betaald kregen ze een heel kleine emmer met daarin natuurlijk ook een kleine vis (een grote paste er natuurlijk niet in). Met één hap verdwenen de 5 dollars in de snuit van de dolfijn. We zijn maar weggegaan en hebben een kopje cappucino gedronken, waarna we weer richting camper zijn gelopen. We zijn boodschappen gaan doen en hebben een wandeling gemaakt door een park. Dit was erg mooi met allerlei fitnessapparaten, die wij ook in de sportschool hebben, waarmee je kon fittnessen for free. Er was ook een mooie skatebaan en een speeltuin en natuurlijk zoals overal waar we komen, staan er bbq's waar je gebruik van kunt maken en zijn er toiletten (van die schone wat we al eerder meldden). We hebben er ook veel vogels gezien en geprobeerd deze te fotograferen en filmen, wat soms ook nog lukte!


Ook op het caravanpark zaten veel vogels waaronder kakatoes die krijsend heen en weer vlogen. Mensen wat een lawaai maakten die beesten. Gelukkig verdwenen ze 's avonds dus keerde de rust weer als we moesten slapen. We stonden trouwens onder zo'n mooie Jacarandaboom. Deze bomen zijn echt mooi om te zien, maar het is iets minder leuk als de bloeme ngaan uitvallen en jij eronder zit. We moesten tijdens het eten goed opletten want anders aten we ook de lila bloemen op en dat leek ons niet zo gezond. Na twee overnachtingen en met een schone was zijn we richting zuiden vertrokken.



We moeten natuurlijk wel op tijd in Melbourne zijn om de camper in te leveren zodat we ook nog de trip naar Nieuw Zeeland kunnen maken al zouden we best in Australië kunnen blijven wonen, maar dat is een droom die.......

Mangrove in Tin Can Bay



2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Ach wat is het jammer dat er in een jaar zoveel verandert. Toen wij vorig jaar in Tin Can Bay waren, was er echt een handje vol mensen en mocht je zelf beslissen of/ en hoeveel je gaf voor een visje. Ja mensen, ook hier geldt meer en meer, als er geld te maken valt, wordt het gedaan.
Jammer! MAAR de bbq's zijn nog steeds gratis haha! EN te toiletten ook hihi!
Op naar het volgende webje meiden.

Unknown zei

Weer helemaal bijgelezen !!!

Wat een gave reis en wat doen jullie veel leuke en ook stoere dingen.
Ik geniet van jullie reisverslag.

Goede reis naar Nieuw Zeeland.

Liefs