vrijdag 19 november 2010

Campinglife

Het is ieder keer weer een verassing hoe de camping er uit zal zien die we hebben uitgezocht. Soms kiezen we er zelf een uit, soms volgen we de reisstips op van Tammy en Fred en soms rijden we een camping op die we onderweg tegenkomen. We hebben ontdekt dat duurdere campings niet altijd de betere campings zijn. Zo hadden we in Bowen een Camping van A$30,-, maar konden we er niet koken vanwege kortsluiting in de keuken en stond de damestoilet onder water vanwege een kapotte kraan.

Ann d'r kantoor
Qua natuur was de camping op Mt Tamborine de mooiste. We stonden boven op de berg midden in het bos. De hele dag door hoorde je allerlei soorten vogels kwetteren om je heen (vogels zie en hoor je trouwens toch veel op de campings). Ook de camping in Malanda stond vlak langs de rivier en midden in een nationaal park.

We proberen meestal een camping te vinden die beschikt over een campkitchen zodat we niet in de camper hoeven te koken. Tot nu toe is dat pas één keer nodig geweest, maar dat was niet zo'n succes. Je hebt weinig ruimte en het is direct warm in de camper. Niet alle campings hebben een campkitchen of deze is heel ranzig zoals in Narooma. We koken regelmatig voor meerdere dagen en kunnen dan iets opwarmen in de magnetron. Ja ja en dat noemen ze kamperen!

De eerste dagen liepen we elkaar een beetje voor de voeten. Wat wil je in een ruimte van 5,60 bij 1,70 meter. Maar ook dat ritme was snel gevonden: Ann zorgt voor de catering in de camper en Karin kookt en bakt in de campkitchen (aardappelen en eieren), Ann maakt het bed op en vult het water bij, Karin gaat op onderzoek uit op de camping. Die beperkte ruimte merk je alleen op wanneer het regent of je vroeg naar binnen moet vanwege de kou of de beestjes. Verder leven we de hele dag buiten En die dag begint al vroeg. Wil Karin thuis nog wel eens flink uitslapen, hier is uitslapen kwart over 7. Zeker met een reisdag streven we ernaar om rond 7 uur te vertrekken (soms zelf al om 6 uur, jaa echt waar).

Het grootste nadeel van het leven als een zwerver is het sanitair. Hoewel het op de meeste campings schoon is, gaat er niets boven je eigen douche en je eigen wc, waar je gewoon op kunt zitten en je niet boven hoeft te hangen (we hebben hier flinke beenspieren gekweekt). En 's nacht plassen is geen pretje. 
Onze badkamer in Taree
Thuis hoeven we alleen maar slaapdronken een trap af, hier is het: eerst de zaklamp zoeken, slippers, soms een regenjas, schuifdeur open en dicht en dan maar hopen dat je op tijd bent. Maar hier tegenover staat: het leven in de buitenlucht, de vrijheid, een possem bij de camper,

de vogels die 's morgens vroeg uit je hand komen eten..... Ach dan is het hangen boven zo'n pot snel vergeten. De grenzen worden toch verlegd tijdens het reizen. Nee we gaan niet iedere dag onder de douche en trekken soms twee (soms drie) dagen achter elkaar hetzelfde shirt aan, maar ..... wel iedere dag tanden poetsen en een schone slip!

Nog een kleine twee weken dan hebben we het reizen door Australië erop zitten en gaat ons avontuur in Nieuw Zeeland beginnen. Benieuwd of het er daar net zo relaxed aan toe gaat als hier. Tammy, Fred en Ina bedankt voor alle tips (en waarschuwingen) die jullie ons hebben gegeven, ze hebben het reizen soms een stuk eenvoudiger gemaakt.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Maar de camping in Berwick is de meest luxe toch? hihi Meisjes we gaan jullie missen.
XXX