zaterdag 13 november 2010

Byron Bay

We verlaten Mt Tamborine vroeg in de ochtend en rijden richting kust. We zitten in de buurt van Surfers Paradise, maar aangezien het een hoog Torremolinos gehalte heeft - vanaf de hoogte zien we de hoge torenflats inderdaad al staan - en we toch geen surfers zijn besluiten we door te rijden naar Byron Bay. Dit stadje ligt in de staat New South Wales en daar is het een uur later dan in Queensland, zijn we zomaar een uur vakantie kwijt snik snik.
Byron heeft een hoog "love and peace" gehalte. Je vindt hier volop winkels met natuurlijke produkten, veel kruidenwinkels, "alternatieve" kleding, spirituele winkels en adviseurs en veel masseurs/masseuses. Ann heeft last van haar nek en rug en ondergaat een massage van een goede masseuse die ze op advies van de dame van het caravanpark heeft gevonden. Deze dame geeft namelijk ook massage op medisch advies. Gelukkig is het resultaat goed want de ergste pijn is weg.

We bezichtigen in Byron ook de vuurtoren (dus lekker een wandeling) waar we een prachtig uitzicht over de stranden hebben evenals op de zee die tegen de rotsen beukt en zien kajakkers wachten op .....? We vermoeden dat ze dolfijnen spotten.

We lopen ook nog even naar het meest oostelijke landpunt van Australië en zie daar weer een prachtig uitzicht.
We hebben het meest zuidelijke punt van Afrika bezocht en nu het oostelijkste punt van Aussie.

We schieten al lekker op hahaha, de volgende vakantie naar Alaska of zo.....?

In Byron doen we boodschappen (voorraad aanvullen), een was en we plannen de route naar de volgende bestemming. Niet echt actief maar dat komt door de sfeer van het stadje (relax man). De weersvoorspelling voor de komende dagen ziet er niet heel erg goed uit, daarom besluiten we om deze regendagen te gebruiken om naar Sydney te rijden. Helaas niet via het binnenland (dus heuvels/bergen) zoals we van plan waren. Achteraf gezien een goede beslissing, want we hoorden dat het in Armidale heeft gevroren 's nachts brrrrrr dat zijn we niet gewend hè. Zo en nu op naar Sydney.

Geen opmerkingen: