donderdag 25 november 2010

Bendigo

Als de tranen weer zijn opgedroogd kunnen we ons weer concentreren op de volgende bestemming: Bendigo. Het eerste gedeelte rijden we door de Dandadongs: Prachtig!, maar steil omhoog en steil naar beneden en vol met bochten. Soms heb je zo'n dag dat dit niet prettig is en dus nemen we de easy way. Ook mooi hoor, wel weer veel dode dieren onderweg. Rond half 4 komen we aan in Bendigo, de camping is snel gevonden.
 Het blijft opmerkelijk hoe er rekening gehouden wordt met toeristen. Op een gegeven moment bleek dat we naar rechts moesten en zagen dit pas op het laatste moment. Richtingaanwijzer aan en ja hoor, alle auto's stoppen en laten je passeren. Zal wel weer wennen worden in Den Haag. We durven het bijna niet te vertellen maar op de camping bleek dat er geen internetverbinding was, dus richting Telstra. Daar werkte de USB stick gewoon, dus deze keer ligt het aan de computer. Ann, onze wizzkid is de hele avond aan het puzzelen en volhardend als zij is, om 10 uur 's avonds zitten we weer op de digitale snelweg. En weet je wat zo lekker is, we kunnen de hele avond buiten blijven zitten. De temperatuur is heerlijk.


De volgende ochtend gaan we naar Bendigo-centrum en dan ontdekken we dat er in Bendigo nog veel gebouwen staan die gebouwd zijn tussen 1851 en 1870, de tijd dat men goud ontdekte.

Uit die tijd stamt ook de Deborah Goldmine, waar we niet ingaan na alle mijnongelukken de laatste tijd. Inmiddels is de goudvoorraad aardig opgedroogd, mede omdat de mijnwerkers tegenwoordig vervangen zijn door machines.
 





We komen onderweg langs een kathedraal. Men heeft er 100 jaar over gedaan om deze te bouwen. Imposant, maar niet echt mooi. 












De lokale VVV zit in het oude postkantoor en daar halen we informatie over de bezienswaardigheden van de stad. We besluiten het Golden Dragon museum te gaan bekijken. De chinezen zijn aan het eind van de 19e eeuw ook op het goud afgekomen en in het museum laten ze de geschiedenis zien van deze goudzoekers.

    


Bij het museum hoort ook een chinese tuin met verschillende paviljoens. Daar is het heerlijk rustig en de vijver zit vol met volgevreten goudvissen.

















   Bij de tuin is ook een taoïstische tempel.

Via het park lopen we naar de winkeltjes en combineren daar onze lunch en diner. Lekker niet koken en afwassen.


Terug op de camping duiken we achter de computer die het gelukkig weer goed doet en lopen we onze achterstand een beetje in met de blogs. We willen jullie natuurlijk wel op hoogte houden van wat wij hier allemaal uitspoken. Of hebben jullie ook een achterstand met lezen? 's Avonds is het weer heerlijk weer om buiten te zitten, jammer dat de muggen er ook bij zijn.
De volgende morgen is het nog steeds mooi weer en dat benutten we voor de was. 
 
Daarna kijken we of we nog wat gemist hebben van Bendigo, maken nog wat foto's en bekijken nog wat winkeltjes. Terug op de camping beginnen we ons een beetje voor te bereiden op het einde van Australie; een to do-lijstje maken en vast wat lezen over Nieuw Zeeland. Jaaaa, het afscheid begint nu echt dichtbij te komen snik snik.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Heerlijk om weer wat van Bendigo te zien. Wij hebben daar zo'n 6 weken vertoefd en het erg naar ons zin gehad. Vele leuke oude huizen bekeken. Nou meisjes, afscheid van Aussieland zal niet leuk zijn maar jullie gaan nog niet naar huis en dat scheelt. Geniet nog lekker van Nieuw Zeeland.