zondag 19 december 2010

Queenstown en omgeving

De volgende bestemming is Queenstown dat ligt aan een meer omgeven door bergen. De route daarnaar toe is prachtig want we kiezen voor een deel een toeristische weg. Vooral de omgeving rond Haast is oogverblindend mooi. Al rijdend knapt ook het weer op en gaat zelfs de zon schijnen. Dat maakt het allemaal nog mooier. We stappen dan ook regelmatig uit om foto's te maken en te genieten van de omgeving. Het is zo jammer dat we dit niet allemaal kunnen vastleggen, want het moois overbrengen met foto's lukt niet helemaal en Karin oppert het idee om een camera aan de camper te bevestigen en die constant alles te laten opnemen. Helaas helaas dit gaat niet dus slaan we alles maar op in ons eigen bolletje. Als we ergens aan een meer staan te genieten worden we weer aangevallen door een horde van die ontzettend "lieve" vliegjes dus de camper in vluchten en smeren maar weer. Toch zijn we weer te pakken genomen in die korte tijd snik snik want we zitten weer onder de bulten. Het plan was om bij Wanake te stoppen, maar als we daar zijn besluiten we toch om naar Queenstown door te rijden. Via een andere toeristische route rijden we over een berg heen en zien prachtige bloemen, planten enz. dus weer genieten en dubbel omdat het mooi weer is. Een camping is snel gevonden en we boeken hier voor twee nachten. Lekker een rustdag in lassen (al hebben we moeite gekregen met niets doen). Na het diner lopen we naar het centrum en zien dat dit een echt vakantieplaatsje is (zowel voor de zomer als voor de winter) met veel restaurantjes, barretjes, souvenirwinkels en reisbureaus waar je kunt boeken om te raften, kayakken, skydiven en meer van dat soort ongein.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat heerlijk is dat we om negen uur 's avonds in ons t-shirt kunnen lopen en dat in december. Ook de volgende dag is het nog steeds heerlijk weer en we gaan weer op pad om een oud gouddelversstadje te bekijken. Arrowtown is klein en heeft nog veel gebouwen uit die tijd en er is een klein museum waar nog gebruiksvoorwerpen zijn die toen werden gebruikt.


Er is een apart stukje buiten het dorp waar de Chinezen woonden - wil je echt niet in wonen - in de gouddelverstijd. We maken in de middag nog wat foto's van Queenstown en doen nog wat inkopen bij de supermarkt en dan is er alweer een dag voorbij van deze fantastische reis. We komen steeds dichterbij de dag dat we naar huis MOETEN.




Karin daar wil je niet wonen


2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Mooi blogje weer meisjes. Geniet van de laatste dagen, maar dat doen jullie al!
XXX

Ina van Bergen zei

Het was weer heerlijk genieten om jullie verslagen te lezen en mee te mogen "liften" in Nw. Zeeland. Wat een mooie foto's en mooi land. Geniet van jullie laatste week, jullie weten:
Geniet nooit met mate!!!!
Bijzonder fijne en warme Kerstdagen samen.