maandag 6 december 2010

Manukau en Auckland

Bij Maui kregen we het advies om naar een camping in Manukau te gaan. Dit is niet al te ver van het centrum van Auckland en een goede camping vertelt de man die ons helpt. Dus koffers in de camper en op weg naar Manukau. Dit is de derde grote stad van Nieuw Zeeland. We rijden er in één keer naar toe, doen onderweg de boodschappen bij een super en als we aankomen blijkt er nog plaats genoeg te zijn. Inschrijven en dan weer de handelingen die we inmiddels gewend zijn, elektriciteitskabel aansluiten, boodschappen opruimen, koffers uitpakken en de camper inrichten en deze keer ook de luifel opzetten. Daarna zitten we heerlijk onder de luifel wat te drinken en later dineren we ook nog buiten. Vroeg naar bed en de volgende morgen laat uit bed, we hebben tenslotte vakantie (en een korte nacht achter de rug). Na het ontbijt pakken we de bus naar downtown Auckland. We kopen een discoveryticket (daarmee kunnen we alle bussen, treinen, ferry's enz. pakken in Auckland die dag). De bus doet er 5 kwartier over en dan staan we midden in Auckland.
We gaan eerst met de ferry naar Devonport, een plaatsje waar nog Victoriaanse huizen staan. Tegenwoordig wonen hier de beter gesitueerden en dat is ook te zien aan de huizen.

Karin bij de ferry

Ferry terminal



We krijgen vanaf de ferry een goed zicht op Auckland met zijn Sky Tower en de hoge gebouwen.

Als we terugkomen gaan we eerst een simcard bij Vodafone kopen met een tegoed van $NZ 20,00. Daarna lopen we naar Dick Smith en kopen een stick om te kunnen internetten. Goede service bij Vodafone! Na deze aankoop lopen we naar het winkelcentrum en kopen een batterij voor het horloge van Ann want dat is inmiddels stil blijven staan en neemt Ann ook nog even een nekmassage. Hè hè eindelijk vrij om van alles te gaan bekijken. We hebben niet zoveel tijd meer en besluiten in ieder geval de Sky Tower te gaan bekijken. Bij de kassa koopt Karin de kaartjes en maakt met een brede glimlach de opmerking terwijl zij op haar rugzak wijst, dat wij ook backpackers zijn (je krijgt als je backpacker bent korting) en..... laat de dame aan de kassa ons de korting geven! Scheelt toch mooi twintig dollar. Met de kaartjes gaan we de lift in, eerst naar een hoogte van 186 meter en lopen daar rond zodat we alle kanten van Auckland kunnen bekijken.

Op een paar plaatsen zijn er glasplaten in de grond zodat we naar beneden kunnen kijken wat een mooi uitzicht geeft op de wereld onder onze voeten. Echt iets voor jou Suus.


 Hier vandaan zien we alle belangrijke gebouwen en kunnen die ook filmen en fotograferen. Lekker snel, hoeven we niet zoveel te lopen grinnik grinnik.Als we alles grondig hebben bestudeerd laten we ons met de lift naar een hoogte van 220 meter brengen. Wauw wat een adembenemend uitzicht hebben we hier. We genieten met volle teugen en fotograferen en filmen er weer op los. Je kunt van deze toren skydiven en Ann wil wel graag, maar helaas het kost teveel dollars.  We zakken met de lift vanuit de hemel naar het aardse terwijl we met de fotocamera filmopname maken van de daling (kan nu niet op de blog).
ferrybuilding

Het is inmiddels vijf uur en nog een rit van vijf kwartier voor de boeg voordat we thuis zijn dus op zoek naar de bushalte. Een kwartiertje wachten en dan komt de bus aanrijden en gaan we op weg terug. We hebben geen zin om te koken en halen bij een Indiase take away twee lekkere curries waar we later heerlijk van smullen. En dit alles kunnen we buiten doen want het is hier lekker warm en zonnig. Na het eten bereiden we ons voor op de volgende trip in Nieuw Zeeland en gaan daarna lekker slapen.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Als ik die 2 voetjes zie met dat gigantische gat eronder heb ik al in m'n broek gesch....., ik weet niet wie Suus is maar ik, Tammy zal niet veel voor haar ondr doen en moet er dus niet aan denken daar gestaan te hebben brrr.
Verder ziet het er weer erg mooi uit meisjes, die Ferriebuilding doet me denken aan Flinders street station.