zondag 12 december 2010

Onderweg naar en in Wellington

We gaan op weg naar de hoofdstad van Nieuw Zeeland - Wellington en vertrekken vroeg want het is ca. 450 km rijden. Onderweg komen we o.a. langs Lake Taupo. We stoppen om wat foto's te maken van een besneeuwde berg, de Ruaphu, en nog meer natuurlijk. We rijden snel want de wegen zijn recht toe recht aan dus om half drie in de middag komen we in Wellington aan en gaan op zoek naar de camping die we hebben uitgezocht. Deze ligt bij het Maui inlever- en afhaaldepot. We maken dan ook van de gelegenheid gebruik om wat kleine ongemakken in de camper te laten verhelpen. De rest van de dag lanterfanteren we wat en komen wat bij van de lange rit.



 
 
 
 
 
 
 
 
Als we de volgende ochtend het oliepeil controleren, blijkt dat er niet zoveel olie meer in zit. Dat mag natuurlijk niet gebeuren na een week rijden, dus willen we dat ook laten controleren. Daar wordt nogal moeilijk over gedaan, maar nadat de "meneer" van Maui Karin boos had gekregen met opmerkingen als: "u stelt funny vragen", dat Nieuw Zeelandse olie zwarter is dan Australische olie en dat we de komende drie weken geen olie hoeven te controleren, mogen we de olie toch laten controleren een eindje verderop bij een auto onderhoudsgarage. Gelukkig is daar een aardige man die bevestigt dat het oliepeil laag is en vult deze voor ons bij en bevestigt wat wij deden en dus ook nog steeds doen: iedere week het oliepeil controleren. Terug naar de camping alles weer inpluggen en dan gaan we proberen of we in plaats van vrijdagochtend morgenochtend (woensdag) al met de ferry over kunnen varen naar het Zuidereiland. Dat lukt want de dame van de receptie belt voor ons en geeft de blijde boodschap dat we morgenochtend om half negen vertrekken. Dan pakken we de bus naar downgtown Wellington en lopen - alweer - naar Vodafone om een opwaardeervoucher te kopen. Dat gaat snel en dan willen we koffie. Komen we daar een leuk zaakje binnen zien we dat je als ontbijt (het is al bijna lunchtijd) pannenkoeken kunt eten. We hebben hier al weken zin in en Karin vraagt tot wanneer je kunt ontbijten. De hele dag krijgt ze als antwoord dus is de keus al snel gemaakt. Karin bestelt pannenkoek met banaan en maple syrup en Ann passievrucht met room. Smikkel smikkel wat genieten we (alweer!). Met een voldaan gevoel gaan we op zoek naar het Te Papa museum. Natuurlijk vinden we dat en dan lopen we door het vijf verdiepingen tellende gebouw. Hier is van alles te zien over Nieuw Zeeland, de planten, vogels, zeedieren en een ruimte waar je allerlei onderzoekingen zelf kunt doen - er staat bijvoorbeeld een vergrootglas, je kunt laatjes opentrekken en zelf een volgorde maken vanaf het leggen van een eitje tot de ontwikkeling van een insect, er staat een hart van een haai op ware grootte met een foto erbij van een blauwvinwalvis. Deze is dus net zo groot als een Boeing 737! Na al deze kennis te hebben opgenomen lopen we weer richting centrum. We lopen door de winkelstraat en zien onderweg allerlei winkels en ook schoenwinkels. In één ervan koopt Ann een paar dichte schoenen - in Australië had ze een paar achtergelaten vanwege overgewicht - in de uitverkoop.

de Beehive

Daarna gaan we op zoek naar de Old St. Pauls Cathedral en de Parliaments Buildings. We vinden ze alle en natuurlijk gaat dit op de foto behalve de Cathedral want dit is niet echt mooi en kun je bovendien slecht fotograferen.




Parlementsgebouw
 Dan begint het te druppen en lopen we richting bushalte om weer naar de camping te gaan. Na wat heen en weer geloop - de buschauffeurs sturen ons naar meerdere haltes - hoppen we toch in de juiste bus die ons in een half uurtje in de buurt van de camping dropt. We koken, doen een was, douchen en maken zoveel mogelijk in orde omdat we de volgende ochtend vroeg moeten vertrekken naar de ferry.

Geen opmerkingen: