maandag 13 december 2010

Pancake Rocks

Het is behoorlijk fris als we wakker worden om aan de nieuwe dag te beginnen. Gelukkig hebben we een klein kacheltje aan boord en binnen no time is het lekker warm. Na het ochtendritueel starten we weer voor de volgende trip. Die gaat dit keer richting Punakaiki. Daar zijn in het Paparoo National Park de Pancake Rocks te zien en een blowhole. De Rocks zijn stroken kalksteen gescheiden door dunnen repen kleisteen, die door regen, wind en opstuivend zeewater zijn weggesleten. Door het regenwater zijn holtes ontstaan welke bij hoog water als de golven onder hoge druk naar binnen stromen, met wolken stuifwater exploderen(blowhole). Onderweg stoppen we voor een koffiestop, maar ohhhhhh daar krijgen we spijt van. We worden bijna opgevreten door sandflies dus voortaan bij een stop eerst insmeren en dan pas de camper uit. We hebben ondanks die kleine donderstenen weer lol met het fototoestel. We zetten de zelfontspanner aan en dan snel snel op de plaats zitten zodat we beiden op de foto komen en dat lukt in twee pogingen.
















Weer verder en dan zien we de pancake rocks en gaan aan de tippel met foto- en filmtoestel. Het is inmiddels prachtig weer geworden (zie je aan de foto's) en we lopen lekker in ons t-shirt alles te bekijken. Er is een wandeling - aangegeven staat 20 minuten - maar wij weten wandelingen steeds weer langer te maken omdat we vaak stil staan om een plantje, een steen, een vogeltje of iets dergelijks te bewonderen dus ook hier doen we weer drie kwartier over, maar dat geeft niets want het is mooi weer.


Na deze heerlijke stop rijden we weer door naar Hokitita, een oud goudvindersplaatsje. Ook hier is het nog steeds prachtig weer en we maken dan ook weer een wandeling vanaf de camping naar de winkelstraat van het stadje. Toeristisch! Er is ook een gloeiwormgrot in de buurt van de camping, maar daar kunnen we pas naar toe als het donker is dus eerst nog even naar het strand gelopen. Niet aantrekkelijk om lekker te gaan liggen. Er ligt allemaal aangespoeld dood hout en het zand is zwart. Wel staat er op eenbordje dat hier ook pinquins komen en als we goed kijken zien we inderdaad wat pootafdrukken.Toch besluiten we om terug naar de camping te gaan en niet te wachten op de pinquins (die komen ook pas als het donker wordt). Na het eten maken we ons bedje op en poetsen alvast onze tandjes en dan lopen we naar de grot. Nou ja grot het is een donkere plek in het bos waar geen glimworm te ontdekken is. Zijn we daarom opgebleven? Snel terug naar de camper en lekker naar bed.


Het is wel vreemd als we eraan denken dat we dit jaar twee keer voorjaar hebben en ook een paar dagen (van 20 december tot de dag van ons vertrek) voor de tweede keer zomer dit jaar. We genieten ook hier weer van verse aardbeien enz. By the way: we hebben die nacht overheerlijk geslapen.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Meisjes WAT een leuke foto van jullie! Je had dus met die pannenkoeken moeten wachten tot de Pancake Rocks hihi!
Wat die gloeiwormen betreft, die zijn geschrokken hun holletje terug ingegaan omdat jullie teveel licht maakten met die schoon gepoetste tandjes haha.
Tot heet volgende blogje.