zondag 12 december 2010

oversteek met de ferry

Het is nog vroeg als we op weg gaan naar de ferry. We rijden een keer verkeerd en vragen een klein stukje verder de weg want we zien de ferry wel liggen. Het blijkt dat we een paar honderd meter terug moeten rijden en dan links van de hoofdweg moeten blijven.En ja hoor we zijn ruim op tijd en worden naar een rij wachtende campers verwezen om daar aan te sluiten.
Na een kwartiertje wachten rijden we richting veerboot en sluiten binnen in het ruim achter een camper aan en stappen uit om naar boven te gaan. Pfffff wat een trappen moeten we klimmen voor we eindelijk op een passagiersdek belanden. Jammer genoeg is het zwaar bewolkt en regent het zodat we weinig kunnen zien van de mooie natuur die er moet zijn vertelde men ons en zitten binnen. Karin dut wat en Ann zet een verhaaltje op de blog. We drinken een cappucino en lopen ook nog even naar buiten maar het is wel erg nat dus weer naar binnen. Als we bijna bij Picton zijn gaan we toch even naar buiten om een paar foto's te maken en dan moeten we naar de camper om van de ferry af te rijden. En met ons natuurlijk ook alle andere passagiers met voertuigen, anders kunnen wij er ook niet af hahahaha. Het gaat allemaal heel vlot en voor we het weten staan we op het zuidereiland en rijden we richting Picton.






Na een korte stop in het plaatsje gaan we weer op weg ditmaal richting Richmond. Hier nemen we alleen een eet-, rust- en slaappauze.