zondag 26 december 2010

Mount Cook

De weersvoorspelling voor Mt. Cook is niet erg rooskleurig, toch gaan we die richting op want we willen de besneeuwde bergtoppen zelf bekijken.We hebben gehoord dat het er erg mooi is. Onderweg maken we natuurlijk weer wat stops en bij één van die stops in Duntroon drinken we bij the Flying Pig een heerlijke cappucino. Het is echt een kleine plaats en het leuke is dat er voor de huizen levensgrote poppen staan (zou het zijn zodat het er op lijkt dat er meer inwoners zijn?) dus het fototoestel maakt weer overuren. Een andere stop is bij een dam waar elektriciteit wordt opgewekt, weer heel wat anders dan een centrale in een berg, maar net zo interessant om te bekijken.Slim dat ze hier schone energie opwekken door middel van waterkracht en water is er hier genoeg in al die meren en van de bergen waar de sneeuw op ligt. Wat we zien tijdens de rit naar Twizel is weer adembenemend mooi en ook heel rustig om te rijden. Het doet ons een beetje aan de bijna uitgestorven wegen in delen van Australië denken. 
bloemenpracht onderweg
Ondanks de wolken besluiten we om toch door te rijden naar Mt Cook want we kunnen altijd nog een stukje terug rijden naar de camping die we onderweg tegen kwamen. Helaas als we dichter bij de bergen komen wordt de bewolking steeds dikker, zo dik dat we niet eens meer de gletscher kunnen zien, dus omkeren en terug naar de camping. Deze ligt aan het groenblauwe meer Pukaki.Het is intussen wat gaan regenen en we installeren ons in de camper en stoeien wat met het laptopje. Wat we willen doen lukt niet echt jammer genoeg. 's Avonds zitten we te eten in het restaurant zien we ineens Nederlandse mensen binnen komen. Blijkt het een huisarts te zijn van het gezondheidscentrum waar wij komen, hoe bedoel je een kleine wereld? Later komen we de dokter tegen tijdens een wandeling en maken een praatje met hem (hij herkent hij ons niet). Tijdens de wandeling (het is intussen droog geworden) lopen we tussen de schapen, de koeien en de konijnen naar Lake Pukaki. Mensen wat is het hier weer mooi! We hebben al zoveel verschillende landschappen gezien hier in Nieuw Zeeland ongelooflijk. We zien een prachtige lucht, een stil meer en water wat uit de bergen naar het meer stroomt. Op de terugweg komen we de familie koe tegen en papa stier is erg beschermend ten opzichte van mama koe en kind kalf (Ann trek dan ook geen rood jack aan dommie) dus we staan stil en wachten rustig af totdat de familie weer tussen de struiken verdwijnt. Daarna lopen we verder en komen voor het donker weer terug bij de camper.



De volgende dag ziet het weer er een stuk vriendelijker uit en we besluiten om nog een keer naar Mt. Cook te rijden. Het is niet een echt heldere lucht, maar we zien wel de gletscher en als de bewolking weer dichter wordt en het af en toe een beetje gaat regenen, zien we prachtige regenbogen met de bergen als achtergrond. We zien op een gegeven moment ook een waterhoosje en een dunne wolk waar de zon doorheen schijnt, een beetje mystiek gezicht. De heenweg rijden we in 20 minuten, maar als we terug rijden doen we er ongeveer een uur over. We fotograferen wat af en dat niet alleen: we genieten (alweer en nog steeds) volop van al het moois wat we zien hier. Gelukkig is er geen verkeer dus kunnen we gewoon op de weg stoppen om te filmen, fotograferen en genieten.




waterhoosje

en dat zie je dan als je weg rijdt in de spiegel

Lake Pukaki

Verderop komen we bij Lake Tekapo, weer zo'n prachtige kleur en omgeving. We stoppen daar om het vuile water af te voeren op een speciaal dumppunt en zetten een kop koffie en ja hoor..... we genieten weer.
Lake Tekapo
Onze eindbestemming vandaag is Ashburton, een klein stadje tussen de weilanden. De camping is rustig en natuurlijk kent de campingbeheerder iemand in Nederland (dat kregen we regelmatig te horen). We doen twee wassen en drogen die heerlijk in de wind en de zon, lekker vanavond in een schoon pyjamaatje in een schoon bed slapen. Voordat we gaan slapen nog even een wandeling en dan....... pfff wat is het warm 's nachts. Echt hoor we zijn in Nieuw Zeeland en het is warmmmmmmmmm pfffffffffffffffffffffffffff, maar we klagen niet maar genieten met volle emmers tegelijk. Ach dat is waar ook: vandaag kwam er een steentje tegen de voorruit en nu zit er een sterretje in. Morgen gaan we naar Christchurch en komen langs Maui dus.......

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Nou ga ik toch wel erg veel zin krijgen om eens naar Nieuw Zeeland te gaan! Tegen die tijd kunnen jullie ons vast wat wat tips geven hihi! Lieverds, het was weer prachtig, ga nog effe zo door!