vrijdag 24 december 2010

Dunedin

station
We hebben lekker in de zon zitten ontbijten en gaan daarna op weg naar de city. We willen met de bus gaan, maar zien op de timetable dat we nog zeker twintig minuten moeten wachten totdat de bus komt. We besluiten te gaan lopen en als we bijna bij het centrum zijn zien we de bus langs komen. Zo een gezonde wandeling van een uur gemaakt en geld bespaard vandaag. Het is stilletjes hier, waarschijnlijk omdat het zaterdag is en de meeste winkels alweer om 13.00 zullen sluiten. Is eigenlijk wel lekker zo. Het Octagon is het middelpunt van de stad. Dit middelpunt werd toen New Edinburgh werd gesticht in 1846 (nu dus Dunedin) als middelpunt getekend en daarom heen werd er gebouwd. We bekijken St. Pauls Cathedral (hoeveel hebben ze er hiervan in Nieuw Zeeland?), zien ook de First Church, oude Victoriaanse huizen en het station. Het station is een prachtig onderhouden en mooiontwerpen gebouw dat nog steeds in gebruik is als station. Het is in 1906 geopend en is gebouwd in Vlaamse neorenaissance stijl. Er ligt een mooie mozaïekvloer in.

Naast het station is de Farmers Market en natuurlijk kijken we daar ook en kopen er een zak heerlijke kersen. Later koopt Ann een mooie hanger van jade voor aan haar ketting. We kopen een soort kaasbroodje voor de lunch en genieten hiervan aan de voet van het standbeeld van Robert Burns, een Schotse novelist/dichter. De stad heeft duidelijk de invloed van de Schotse cultuur en we herkennen de Schotse bouwstijl van de kathedraal en de kerk.


heerlijke kersen








Het is een kleine stad dus we zijn snel uitgekeken en besluiten weer naar huis te gaan. We lopen naar de bushalte en zien dat we alweer een hele tijd moeten wachten (drie kwartier dit keer) voordat de bus volgens schema komt en natuurlijk gaan we weer lopen. En ja hoor we zijn bijna bij de camping als we de bus voorbij zien komen. Op de camping willen we het vuile water laten weglopen en dan breekt de afvoerpijp af. Deze blijkt heel provisorisch te zijn bevestigd met plastic verbindingsstukken en tie rips. We bellen Maui op en die sturen iemand voor de reparatie zeggen ze en inderdaad een uur later komt er een loodgieter bij onze camper. Hij mompelt dat hij niet begrijpt waarom "ze" dit zo hebben gemaakt en zet er koperen verbindingsstukken aan en controleert of alles goed werkt. Ja hoor het lekt niet meer aan de onderkant en we kunnen de slang weer goed bevestigen. Later blijkt dat het in de gootsteen niet helemaal goed zit en dat er wat water lekt. Maui de beste? Onze ervaring is anders, maar daar gaan we hier niet over schrijven. Later komt er nog iemand controleren of de reparatie is uitgevoerd en hij wil het contractnummer hebben van onze huurovereenkomst anders krijgt hij zijn geld niet. (Leuk hoor onverwachts bezoek van die leuke mannen). Ann adviseert hem om Maui een flinke rekening te sturen. We maken nog een praatje en daarna controleert hij ook nog even het olie- en waterpeil. Dat is in orde en hij wenst ons een prettige vakantie verder en vertrekt weer. Karin schrijft in het dagboek en Ann aan de blog en dan is het weer bedtijd. Alweer een mooie dag voorbij.

Victoriaanse stijl huizen

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Toch wel jammer dat jullie deze ervaringen hebben met Maui. Het is zo'n mooie camper vonden wij en dat doet de maatschappij zo dom. Jammer!
XXX