vrijdag 30 december 2011

Saigon

Als jullie deze blog lezen zijn de kerstdagen voorbij. Hebben jullie fijne dagen gehad? Niet teveel gegeten en gedronken? Wij hebben weinig gemerkt van de kerst, behalve dat het op kerstavond gigantisch druk was in het verkeer en in het hotel in Saigon. Sinds vier jaar is kerst een vrije dag voor de Vietnamezen en hier wordt druk gebruik van gemaakt door de bewoners. Iedereen gaat uit naar familie of gewoon uit eten.
Inmiddels zijn wij aangeland in Phu Quoc, onze eindbestemming. Jullie hebben ons een tijdje moeten missen.( Of hebben jullie er niets van gemerkt?) want in Saigon hadden we zo'n druk programma dat  er geen tijd over bleef om te internetten. In Phu Quoc hebben we eerst een dag storing gehad met internet en verder hebben we ons zelf eens verwend met een paar dagen strand. Maar hier zijn we dan weer met een blog, ditmaal van onze belevenissen in Saigon.

Saigon is een heel erg drukke stad met enorm veel verkeer van vooral scooters. Die rijden kriskras door elkaar tegen de verkeersstromen in en daartussen door gaan ook nog bussen zowel plaatselijke als interlokale. De bussen zijn meestal leeg want de mensen lopen liever niet lang en dat is nodig als je naar een busstation moet gaan om de bus te nemen. Bovendien is de scooter ook een statussymbool.
Onze eerste dag in Saigon gaan we eerst naar het presidentële paleis, een paar tempels, de Notre Dame (uit de Franse tijd), het postkantoor - erg mooi en ook gebouwd door de Fransen, nog steeds in originele staat en in gebruik als postkantoor

Presidentieel Paleis

Ontvangstruimte

Binnentuin op de tweede verdieping


Deze helicopter stond altijd klaar voor het geval de president moest vluchten



Typekamer in de beveiligde gangen onder het paleis
Het paleis in de Franse tijd

Notre Dame


Notre Dame


Postkantoor in originele staat

Karin in het postkantoor
Dit is het eerste deel van de Saigon blog. Onze ogen vallen bijna dicht dus de volgende keer weer verder met o.a. een tempel en China town..

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Dag meisjes, ik ben er weer. Zusje is naar huis, snif, en ik hoor net dat Danny haar heeft opgepikt.
Nu moet ik even inhalen he? Ik moet zeggen dat ik, behalve het postkantoor, de gebouwen niet zooo bijzonder vindt, beetje saai hoor maar dat vinden jullie misschien ook wel. Nou ik ga verder lezen, tot zo.
Liefs