vrijdag 23 december 2011

Vrije dagen in Hoi Ann

Voordat we beginnen met onze belevenissen willen we de mensen, die de blog via de mail krijgen, vertellen dat het resultaat op de blog mooier is dan in de mail. blogadres: www.annandkarinstravelblog.blogspot.com

De afgelopen twee dagen zijn we lekker aan het freewheelen geweest door Hoi An en omgeving. Gisterochtend tussen de buien lopen we eerst naar en door het centrum van Hoi An, maar onderweg maken we eerst een stop bij Miss Hanh, waar we wat kleding hebben laten aanmeten. Allebei een wikkelbroek van zijde en Karin ook nog een katoenen broek. Verder hebben we veel bekeken, gefilmd en gefotografeerd. 






Met lunchtijd zijn we terug in het hotel en internetten we wat (slechte verbinding), lezen we en doen even kalm aan. Later fietsen we (geleende fietsen van het hotel) terug naar het centrum, maar gaan ook buiten het centrum kijken en wat komen we daar tegen???? Jaaaaaa.... van die stalletjes waar je héérlijk Vietnamees kan eten. We bestellen wat we willen en het wordt ter plekke bereid. We eten lekkere vis in knoflooksaus met gebakken en gekruide groenten en witte rijst erbij. Daarbij een heerlijke verse juice.
 


Met volle buiken en stinkend uit ons bekkie fietsen we terug naar het hotel en gaan lekker luieren totdat onze oogjes dichtvallen (en dat was al snel).

Vanmorgen zijn we vroeg wakker, ontbijten uitgebreid en scoren weer een paar hotelfietsen. We kunnen ons ook met het hotelbusje laten brengen en halen, maar vandaag is het droog en lekker warm dus pakken we liever de fiets. We gaan eerst onze kleding ophalen en bestellen als we daar zijn en het resultaat zien en passant nog wat meer (is 's avonds klaar! moet je in Nederland om komen).
Dan gaan we op weg naar het strand. Zo'n drie kilometer fietsen en niet over de beste wegen. Er zijn vele gaten en kuilen dus ook vele plassen op de weg. Bij het strand parkeren we de fietsen en gaan een strandwandeling maken.

zandzuiger
lekker met de voetjes in het water

We hoorden dat veel stranden in de omgeving van Hoi An geprivatiseerd worden (men wil er resorts en hotels bouwen). Weg authentiek Vietnam.

Hoi An River - vissers
Via een tussenstop bij het hotel gaan we weer op ontdekkingstocht in de omgeving van Hoi An, drinken ergens koffie en gaan weer verder. 

Oké ....... met wat lekkers erbij
Hieronder wat foto's gemaakt tijdens de fietstocht.


woonboot
Vietnamees straatje

bakfiets voor de achterkant van de Japanse brug


Boeddha mediterend onder een boom
Boeddhistische tempel en tuin
toeristenvervoer
Als we een tijdje terug zijn in onze kamer, gaat de telefoon en meldt Miss Hanh (onze coupeuse) dat de kleding klaar is en dat ze die komt brengen, dus gaan we richting receptie. We passen de kleding - zit goed en is mooi gemaakt - en maken een foto van Miss Hanh en beloven reclame voor haar te  maken. Bij deze dus:
Mochten jullie ooit in Hoi An komen: hier het visitekaartje van 'onze' coupeuse:

helaas niet helemaal goed te lezen
Hieronder nog een filmpje gemaakt door Karin tijdens het fietsen.


Dan is het tijd om de tassen weer reisklaar te maken want morgen vertrekken we naar Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon. En als de tassen zijn ingepakt maken we nog even deze blog, gaan douchen en willen wel naar bed. Voordat we welterusten zeggen: we weten niet of we de komende dagen weer een blog kunnen maken want in Saigon hebben we weer een druk programma.

Mensen eet en snoep niet teveel met Kerst, maar maak er wel gezellige dagen van met elkaar. En voor nu WELTERUSTEN.

2 opmerkingen:

Ina van Bergen zei

Hallo Ann en Karin,
'k Heb genoten van jullie verslag en foto's.
Bedankt dat ik mag meegenieten van jullie bijzondere vakantie.
Wens jullie nog veel mooie excursies en kijk al weer uit naar de volgende blog.
Hartelijke groet van Ina

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Het was weer erg mooi dames. Wat een apart land, zou er best eens heen willen. Mooie fietsen trouwens! En dat eten bij die stalletjes, ooooh dat is altijd zo spannend!
kus