donderdag 22 december 2011

Hoi An

Na een rustige avond en een lange nacht slapen staan we op en gaan ontbijten. Keuze genoeg en we zitten heerlijk buiten op het balkon. Wel onder een afdak vanwege de regen, maar de temperatuur is goed (20 graden).
De gids belt rond 8.00 uur en aangezien het een beetje motregent besluiten we om de fietstour toch te doen. Om negen uur staan we ook klaar om te vertrekken en gelukkig is de gids deze keer op tijd. We fietsen niet dwars door de rijstvelden. Vanwege alle regen is het spekglad en heel modderig dus blijven we op verharde wegen. Onderweg stoppen we bij een biologische groenten- en kruidenkwekerij. Hier krijgen we uitleg over de manier waarop alles wordt verbouwd en over de verkoop. Na de rondleiding wordt Karin aan het werk gezet. 







Terug in het boerenhuis ondergaat Ann een massage van de voeten, hals, hoofd en schouders. 


Dan krijgen we kookles en leren wat Vietnamees voedsel bereiden. Gelukkig mogen we het ook zelf opeten. 






zelf in elkaar geknutseld kruiden met garnaal

  
Deze vrouw liep al die tijd rond met de helm op haar hoofd.
op de terugweg zien we dit sluisje
We zijn weer een ochtend lekker bezig geweest en rond 12.30 zijn we terug in het hotel. We blijven hier een paar dagen. Lekker even bijkomen van al het gereis. Dat moet lukken want het is best luxe hier. Heerlijk na al dat afzien! De was wordt net schoon teruggebracht en straks gaan we het oude centrum weer bekijken, maar dit keer zonder gids (die zien we gelukkig niet meer).

Via de achteruitgang van het hotel lopen we naar het oude centrum van Hoi An. Het hele centrum bestaat uit heel oude huizen nog in originele staat. Sommige huizen dateren uit de 15e eeuw en zijn gebouwd door o.a. Chinezen, Japanners en Fransen.










 Er  is een heel oude brug, gebouwd door Japanners. De bouw hiervan startte in 1593 en is in 1596 gereed gekomen. 


1593 was het jaar van de aap en 1596 het jaar van de hond. Vandaar dat er een beeld staat van een aap en een hond. 

 In het midden is een tempeltje (de hond fotograferen we niet).


De rivier waar Hoi An aan ligt stroomt regelmatig over en dan staat het stadje blank. Het water staat dan tot aan de eerste verdieping. Als de mensen de tijd krijgen brengen ze hun eigendommen in veiligheid op de eerste etage, maar soms gaat het overstromen zo snel dat alles onder water staat. De straten zijn smal en niet gebouwd op autoverkeer, vandaar dat veel straten niet toegankelijk zijn voor auto's en een deel van de dag ook niet voor brommers. 


dit vonden wij zo'n grappig plaatje
Als we een tijd hebben rondgelopen gaan we bij een patisserie koffie drinken en een kleinigheid eten. We bestellen hier ook sandwiches om mee te nemen. Daaarna lopen we weer richting hotel. Onderweg filmen we het brommerverkeer en zoeken we een ATM. 


Rond 17.00 uur zijn we moe gewandeld weer terug in het hotel.

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Hoi An, haha en Hoi Karin natuurlijk. De rest slaapt en ik wilde toch even nog een blogje van jullie bekijken. Heerlijk weer!! Ik hoop dat jullie de receptjes opgeschreven hebben want Fred en ik zijn gek op vreemd eten haha. Wokje vrijhouden volgend jaar???
Dikke kus

Anoniem zei

Meiden, geweldig. Achter mijn p.c. zit ik mee te genieten. Ga zo door Fijne feestdagen want 25 en 31 december bestaat ook daar.

Liefs, Joke.