donderdag 15 december 2011

Halong Bay

De trip naar Halong Bay is niet wat we ervan verwachten. De gids en de chauffeur zetten ons af in de haven. Daar drinken we een mislukte cappuccino en dan gaan we met een soort watertaxi naar onze "loveboat". Onze reistassen staan al klaar voor de hut. Het ziet er mooi uit, maar het is voor ons te massaal. We boekten voor een kleine groep (max. 20 personen) maar er zijn meer dan 40 personen. Het eten was goed verzorgd (haute cuisine), de trips (naar een eilandje en een grot en de volgende dag een lagune bezoeken) zijn teleurstellend. De eerste dag was het weer nog redelijk, de tweede dag was het mistig. Halong Bay is wel erg mooi om te zien en de motor van de boot was muisstil dus genieten we vanaf ons balkon van de stilte en de omgeving. We schrijven niet teveel en laten foto' spreken. 


het meisje met de hoedjes vooral de zalmkleur vond ze erg mooi

de taxi naar de loveboat
















Zo ziet Ha Long Bay eruit als de zon schijnt

Foto's van apen in de lagune en het varen onder de rotsen





AH op het water



Onderweg terug naar Hanoi bezoeken we nog een demonstratie over de manier waarop parels worden gemaakt en leren we hoe we echte parels van namaak kunnen onderscheiden. We hebben onszelf ook iets moois cadeau gedaan. Daarna bezoeken we tijdens een korte koffiepauze een keramiekfabriek.


eerste behandeling nadat de vaas uit vorm is gehaald

het polijsten
Onderweg komen we zowaar nog in een file terecht, maar gelukkig weet de chauffeur ons via een andere weg uit de file te loodsen en komen we moe maar toch voldaan weer thuis in Hanoi. Morgen weer vroeg dag want dan gaan we naar Tam Coc en overnachten daar 1 nacht.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Wat een prachtige foto's en die boot is wel heel apart. We genieten meisjes. Ook namens Fred!