zaterdag 31 december 2011

Saigon vervolg

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt buiten in de tuin van het hotel op het eiland Phu Quoc (het is 25 graden) gaan we verder met ons reisverslag van  Saigon.
Na het postkantoor rijden we naar een tempel (ja ja alweer) dit keer een Taoístische tempel en vervolgens gaan we naar China town en lopen daar over de markt en kijken onze ogen weer uit. Hieronder een impressie met foto's.


Bij Chinese tempels staan vaak bij de ingang aan weerszijden leeuwen en ook bij deze. Als je goed in de bek kijkt zie je een parel voor in zijn bek zitten. De gids vertelt dat dit betekent dat een parel zo zuiver is dat het moeilijk is om kwaad te spreken. Hij voegt er aan toe dat vrijheid van  meningsuiting in Vietnam een kostbaar iets is en dat daar ook die parel voor staat. Ook een leuk verhaal: Chinezen bouwden versierden hun tempels ook wel met keramiek. Dit lijmden ze in China met lijm aan elkaar, maar toen ze dat in Saigon deden (waar het veel warmer is dan in China) smolt de lijm en liet het keramiek los. Van ellende hebben ze toch maar cement gebruikt zoals ze was geadviseerd door de bewoners.


Weer verder met de foto's:

Ook dit is Saigon: huisjes aan de Saigon River
gedroogde paddenstoelen
Producten op de markt in China town
 
gedroogde groenten






deze jongen staat daar in trance

gedroogde garnalen
hoedenafdeling

snoepgoed, je kiezen vallen gelijk uit je mond
vogelnestjes

Rijst: hoe geler, hoe zoeter

gedroogde zeepaardjes

gedroogde zeekomkommers

zaad van lotusbloem (lekker!)
En dan zien we ineens een boeddhistische non met een helm op.


Zomaar op straat een legertruck met schietgerei.


We lunchen in een Vietnamees restaurant genaamd Le Chateau (had niet veel weg van een kasteel, maar meer van een soort Vietnamese Van der Valk, snel eten, snel weg).


onze lunch
Nog even naar het  oorlogsmuseum en zoals overal: geschiedenis wordt geschreven over de slechte kant van de vijand en niet over de eigen slechte kant. We plaatsen slechts één foto want we hebben genoeg van de oorlog hier meegekregen.


Aan het van deze drukke dag mogen we een ijsje in een ijssalon eten op kosten van Exotissimo. We kunnen kiezen wat we willen en de keus voor allebei is het ijsje genaamd Autumnleaves: pistache, chocola, amandelen, caramel, kokosnoot en slagroom) dat is smullen! De ijssalon heet: IJssalon Fanny (uitspraak Fenny). Komt jullie dit bekend voor in Echt?



de Kerstman komt ook in Saigon
Nog een filmpje van het offeren in een tempel en dan......


gaan we vroeg naar bed om de volgende morgen om 8 uur weer op stap te gaan naar de Mekong Delta.


1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Ha, dit was beter! Vooral die markt, wat zou ik daar graag rond snuffelen! Zijn die gedroogde zeepaardjes ook voor de consumptie?
xxx