donderdag 15 december 2011

Nog een stukje Sa Pa en terug naar Hanoi

De laatste uren in Sa Pa gebruiken we om een wandeling van drie uur te maken door een bergdorp. Het dorp vinden we indrukwekkend want we zien hier het dagelijkse leven. Het  is hard werken, armoe en ook plezier. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat er mensen zijn die in 2011 nog zo leven. Verwarming kennen ze niet, wel elektriciteit, veel, heeeeeel veel kinderen, die noodgedwongen zeer jong zelfstandig moeten zijn en ook "huis" dieren. De foto's geven een aardig overzicht. Speelgoed hebben de kinderen niet maar we zagen ze wel spelen met de dagelijkse gebruiksvoorwerpen.



Nog een paar foto's van Sa Pa

entree hotel in Sa Pa



straatje in Sa Pa
 
heerlijk Vietnamees eten



Foto's van de wandeling




de lappen zijn net geverfd met indigo



de huisdieren





Deze dames dronken veel happy water. Er was namelijk een dorpsfeest voor een dry funeral (iemand die drie jaar daarvoor was overleden). Nadat de persoon was overleden was er bij de familie geen geld om het hele dorp  van eten en drinken te voorzien, dit moet dan binnen drie jaar wel plaatsvinden en toevallig was dat op de dag dat wij daar rond liepen. Ze nodigden ons ook uit maar zijn er maar niet op ingegaan (er waren wat dronken droppies niet agressief wel pratend met dubbele tong en dan in het Vietnamees dus dat verstonden we nu helemaal niet hahahahaha).




stukje huisvlijt: verfbad met kleuren van de indigoplant
  

De jeugd in Suôi Hô Má Tra

leuk speelgoed
helemaal onder de indruk van die vreemde mensen

wat een guitig koppie en dat op blote voetjes



deze kleine meid draagt een baby op haar rug
 Na de wandeling eten we nog wat in een restaurantje vlakbij het station en om 20.10 vertrekken we weer uit Lao Cai naar Hanoi met de slaaptrein. We hebben een vier persoonscoupé die delen we wel met een paar kakkerlakjes maar verder is deze helemaal voor onszelf dus deur op slot en snurken maar.

3 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Meiden wat een heerlijk verslag en de foto's geven een heel goede indruk. Wat een schattig hotelletje en ik kan me voorstellen dat jullie van de wandeling genoten hebben.
xx

Anoniem zei

Hallo Ann en Karin,

Ziet erg spannend en mooi uit.
Maar is het weer daar zo slecht qua temperatuur en regen.
Geniet lekker verder

Theo

Anoniem zei

Wat een mooie omgeving, dat moet genieten zijn! Doet me weer denken aan mijn tijd in de bergen in Thailand, ook al is dit natuurlijk weer anders. Maar gewoon die rust en dat ver weg zijn van alles en zo.
En Ann, wat zie jij er anders (slank!) uit in vergelijking met de foto's van vorige trips !!
En jij ziet er ook goed uit, hoor Karin !

Groetjes,
Dave.