zondag 11 december 2011

Hanoi tot Sapa

City Tour Hanoi

Na een lange nacht in een heus bed staan we keurig om half negen klaar om te vertrekken met chauffeur (Ton en gids (Tin). We zagen die dag de Boeddhistische  tran Quoc Pagagode, de One Pillar Pagode, de literatuur tempel, Tempel ter Ere van de 3 Zusters,  het Etnologisch museum en het Ho Chi Minh Mausoleum.

Zie de foto's:

visser aan een van de meren bij Hanoi

offeren bij een tempel

groene dame is van het bos, de witte is van het water, de rode is van de aarde


close up van de dakpannen
tempel waar mannen worden geëerd die veel hebben betekend voor Vietnam
Het Ho Chi Minh Mausoleum hebben we alleen van de buitenkant bekeken en ons verbaasd over de manier waarop bezoekers in een strakke rij naar binnen werden geloodst.
Ho Chi Minh Mausoleum

Wel hebben we de tuin met daarin het woonhuis van Ho bekeken. Hij woonde niet in de grote, door de Fransen gebouwde villa, maar in een klein huisje dat daar ook stond.


hier woonde Ho Chi Minh eerst

hier woonde Ho later
pommelo's
One pillar Pagode (is er slechts één van)
In het etnologisch museum zagen we o.a. dit:

fiets met manden om honden te vervoeren
de Vietnamese hoedenmaakster
het hoge huis was een Community House
het lage, lange huis was een familiehuis
deel van het lange familiehuis aan de binnenkant


We bezochten ook nog een werkplaats annex winkel waar prachtige schilderijen werden gemaakt van o.a. eierschillen, verf, bladgoud en schelpen en dit wordt diverse malen  geschuurd en 15 maal gelakt. Karin kocht er een schilderijtje voor in de huiskamer. Hieronder is een man bezig met het heel klein maken van eierschillen die met lijm in een figuur worden vastgeplakt.



Bij deze tempel zagen we de meisjes in traditionele kleding lopen. Zij zijn afgestudeerd aan de universiteit en poseren nu in de tuin van het literatuurmuseum voor foto's om een jaarkalender te maken ter gelegenheid van hun afstuderen. Deze kalenders geven zij cadeau of verkopen ze.

literatuurtempel (is de voormalige universiteit)

Tijdens onze cyclotocht door Hanoi (we werden in een soort bakfietsen door het Old Quarter vervoerd) zagen we o.a. deze dame die probeerde haar waren te verkopen. Tijdens de rondrit werd het donker en dat gaf dit beeld.


 
het meer bij nacht met een mooi verlichte brug


ons hotel in Hanoi kwamen we ook voorbij fietsen

Na nog een cappuccino te hebben gedronken werden we naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Lao Cai (ligt aan de grens met China) maar daarover de volgende keer meer.
 

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Gossie meisjes wat ziet dat er leuk en mooi uit. En wat een hoop foto's al, waar halen jullie de tijd vandaan? hihi. Geniet er lekker van en we kijken uit naar de volgende. Ik vind die dakpannen erg mooi, jammer dat ze die hier niet hebben. haha.

Annabelle zei

Tammy zullen we wat dakpannetjes mrenemen voor jullie? We wilden doorvliegen naar jullie maar dat mocht niet van de piloot hahahaha.