zaterdag 31 december 2011

Saigon vervolg

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt buiten in de tuin van het hotel op het eiland Phu Quoc (het is 25 graden) gaan we verder met ons reisverslag van  Saigon.
Na het postkantoor rijden we naar een tempel (ja ja alweer) dit keer een Taoístische tempel en vervolgens gaan we naar China town en lopen daar over de markt en kijken onze ogen weer uit. Hieronder een impressie met foto's.


Bij Chinese tempels staan vaak bij de ingang aan weerszijden leeuwen en ook bij deze. Als je goed in de bek kijkt zie je een parel voor in zijn bek zitten. De gids vertelt dat dit betekent dat een parel zo zuiver is dat het moeilijk is om kwaad te spreken. Hij voegt er aan toe dat vrijheid van  meningsuiting in Vietnam een kostbaar iets is en dat daar ook die parel voor staat. Ook een leuk verhaal: Chinezen bouwden versierden hun tempels ook wel met keramiek. Dit lijmden ze in China met lijm aan elkaar, maar toen ze dat in Saigon deden (waar het veel warmer is dan in China) smolt de lijm en liet het keramiek los. Van ellende hebben ze toch maar cement gebruikt zoals ze was geadviseerd door de bewoners.


Weer verder met de foto's:

Ook dit is Saigon: huisjes aan de Saigon River
gedroogde paddenstoelen
Producten op de markt in China town
 
gedroogde groenten






deze jongen staat daar in trance

gedroogde garnalen
hoedenafdeling

snoepgoed, je kiezen vallen gelijk uit je mond
vogelnestjes

Rijst: hoe geler, hoe zoeter

gedroogde zeepaardjes

gedroogde zeekomkommers

zaad van lotusbloem (lekker!)
En dan zien we ineens een boeddhistische non met een helm op.


Zomaar op straat een legertruck met schietgerei.


We lunchen in een Vietnamees restaurant genaamd Le Chateau (had niet veel weg van een kasteel, maar meer van een soort Vietnamese Van der Valk, snel eten, snel weg).


onze lunch
Nog even naar het  oorlogsmuseum en zoals overal: geschiedenis wordt geschreven over de slechte kant van de vijand en niet over de eigen slechte kant. We plaatsen slechts één foto want we hebben genoeg van de oorlog hier meegekregen.


Aan het van deze drukke dag mogen we een ijsje in een ijssalon eten op kosten van Exotissimo. We kunnen kiezen wat we willen en de keus voor allebei is het ijsje genaamd Autumnleaves: pistache, chocola, amandelen, caramel, kokosnoot en slagroom) dat is smullen! De ijssalon heet: IJssalon Fanny (uitspraak Fenny). Komt jullie dit bekend voor in Echt?



de Kerstman komt ook in Saigon
Nog een filmpje van het offeren in een tempel en dan......


gaan we vroeg naar bed om de volgende morgen om 8 uur weer op stap te gaan naar de Mekong Delta.


vrijdag 30 december 2011

Saigon

Als jullie deze blog lezen zijn de kerstdagen voorbij. Hebben jullie fijne dagen gehad? Niet teveel gegeten en gedronken? Wij hebben weinig gemerkt van de kerst, behalve dat het op kerstavond gigantisch druk was in het verkeer en in het hotel in Saigon. Sinds vier jaar is kerst een vrije dag voor de Vietnamezen en hier wordt druk gebruik van gemaakt door de bewoners. Iedereen gaat uit naar familie of gewoon uit eten.
Inmiddels zijn wij aangeland in Phu Quoc, onze eindbestemming. Jullie hebben ons een tijdje moeten missen.( Of hebben jullie er niets van gemerkt?) want in Saigon hadden we zo'n druk programma dat  er geen tijd over bleef om te internetten. In Phu Quoc hebben we eerst een dag storing gehad met internet en verder hebben we ons zelf eens verwend met een paar dagen strand. Maar hier zijn we dan weer met een blog, ditmaal van onze belevenissen in Saigon.

Saigon is een heel erg drukke stad met enorm veel verkeer van vooral scooters. Die rijden kriskras door elkaar tegen de verkeersstromen in en daartussen door gaan ook nog bussen zowel plaatselijke als interlokale. De bussen zijn meestal leeg want de mensen lopen liever niet lang en dat is nodig als je naar een busstation moet gaan om de bus te nemen. Bovendien is de scooter ook een statussymbool.
Onze eerste dag in Saigon gaan we eerst naar het presidentële paleis, een paar tempels, de Notre Dame (uit de Franse tijd), het postkantoor - erg mooi en ook gebouwd door de Fransen, nog steeds in originele staat en in gebruik als postkantoor

Presidentieel Paleis

Ontvangstruimte

Binnentuin op de tweede verdieping


Deze helicopter stond altijd klaar voor het geval de president moest vluchten



Typekamer in de beveiligde gangen onder het paleis
Het paleis in de Franse tijd

Notre Dame


Notre Dame


Postkantoor in originele staat

Karin in het postkantoor
Dit is het eerste deel van de Saigon blog. Onze ogen vallen bijna dicht dus de volgende keer weer verder met o.a. een tempel en China town..

vrijdag 23 december 2011

Vrije dagen in Hoi Ann

Voordat we beginnen met onze belevenissen willen we de mensen, die de blog via de mail krijgen, vertellen dat het resultaat op de blog mooier is dan in de mail. blogadres: www.annandkarinstravelblog.blogspot.com

De afgelopen twee dagen zijn we lekker aan het freewheelen geweest door Hoi An en omgeving. Gisterochtend tussen de buien lopen we eerst naar en door het centrum van Hoi An, maar onderweg maken we eerst een stop bij Miss Hanh, waar we wat kleding hebben laten aanmeten. Allebei een wikkelbroek van zijde en Karin ook nog een katoenen broek. Verder hebben we veel bekeken, gefilmd en gefotografeerd. 






Met lunchtijd zijn we terug in het hotel en internetten we wat (slechte verbinding), lezen we en doen even kalm aan. Later fietsen we (geleende fietsen van het hotel) terug naar het centrum, maar gaan ook buiten het centrum kijken en wat komen we daar tegen???? Jaaaaaa.... van die stalletjes waar je héérlijk Vietnamees kan eten. We bestellen wat we willen en het wordt ter plekke bereid. We eten lekkere vis in knoflooksaus met gebakken en gekruide groenten en witte rijst erbij. Daarbij een heerlijke verse juice.
 


Met volle buiken en stinkend uit ons bekkie fietsen we terug naar het hotel en gaan lekker luieren totdat onze oogjes dichtvallen (en dat was al snel).

Vanmorgen zijn we vroeg wakker, ontbijten uitgebreid en scoren weer een paar hotelfietsen. We kunnen ons ook met het hotelbusje laten brengen en halen, maar vandaag is het droog en lekker warm dus pakken we liever de fiets. We gaan eerst onze kleding ophalen en bestellen als we daar zijn en het resultaat zien en passant nog wat meer (is 's avonds klaar! moet je in Nederland om komen).
Dan gaan we op weg naar het strand. Zo'n drie kilometer fietsen en niet over de beste wegen. Er zijn vele gaten en kuilen dus ook vele plassen op de weg. Bij het strand parkeren we de fietsen en gaan een strandwandeling maken.

zandzuiger
lekker met de voetjes in het water

We hoorden dat veel stranden in de omgeving van Hoi An geprivatiseerd worden (men wil er resorts en hotels bouwen). Weg authentiek Vietnam.

Hoi An River - vissers
Via een tussenstop bij het hotel gaan we weer op ontdekkingstocht in de omgeving van Hoi An, drinken ergens koffie en gaan weer verder. 

Oké ....... met wat lekkers erbij
Hieronder wat foto's gemaakt tijdens de fietstocht.


woonboot
Vietnamees straatje

bakfiets voor de achterkant van de Japanse brug


Boeddha mediterend onder een boom
Boeddhistische tempel en tuin
toeristenvervoer
Als we een tijdje terug zijn in onze kamer, gaat de telefoon en meldt Miss Hanh (onze coupeuse) dat de kleding klaar is en dat ze die komt brengen, dus gaan we richting receptie. We passen de kleding - zit goed en is mooi gemaakt - en maken een foto van Miss Hanh en beloven reclame voor haar te  maken. Bij deze dus:
Mochten jullie ooit in Hoi An komen: hier het visitekaartje van 'onze' coupeuse:

helaas niet helemaal goed te lezen
Hieronder nog een filmpje gemaakt door Karin tijdens het fietsen.


Dan is het tijd om de tassen weer reisklaar te maken want morgen vertrekken we naar Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon. En als de tassen zijn ingepakt maken we nog even deze blog, gaan douchen en willen wel naar bed. Voordat we welterusten zeggen: we weten niet of we de komende dagen weer een blog kunnen maken want in Saigon hebben we weer een druk programma.

Mensen eet en snoep niet teveel met Kerst, maar maak er wel gezellige dagen van met elkaar. En voor nu WELTERUSTEN.