zondag 7 april 2013

Baracoa deel II

In het vorige bericht staat dat we naar een tuin gaan, oeiiiii dit is een foutje. We gaan naar een lokale boerderij genaamd Finca Buabe. De boerderij ligt in een prachtige omgeving aan een rivier. Al wandelend zien we hoe cacao groeit en we horen hoe de bewerking hiervan gaat. Heel interessant om te weten en nooit bij stilgestaan hoeveel werk dit is.  Er zijn struiken met koffiebonen, bananenplanten, ramboetans, diverse palmen, kippen scharrelen rond en er draait een speenvarken aan het spit. Deze laatste is voor de lunch, maar aangezien wij vleesverlaters zijn krijgen wij een andere lunch en wel met garnalen.

zo begint de cacao te groeien


gegroeid

nog groter

cacao groot en verschillende kleuren


ramboetan en een cacaonoot met de bonen

nieuwe palmboom ontstaat


pepers
We gaan even een boottochtje maken over de rivier. We hebben een bootje met zijn tweetjes. De roeier geeft ons een hand oeiiiiiiiii wat een brede hand is dat. Hij blijkt vijf vingers en een duim en ook zes tenen te hebben aan elke hand en voet en heeft een gespierd lichaam.






Na het grote genieten van de rust en de mooie natuur gaan we weer terug naar de boerderij om te lunchen.


het zwijntje voor de carnivoren is bijna klaar
We beginnen onder het genot van Cubaanse muziek met een groentesoep met garnalen, opgediend in een rotan "soepkom".

Ann geniet niet alleen van het eten maar ook van de muziek.






hoofdgerecht en fruitdessert
Na al dit fijns lopen we nog wat rond over de boerderij. Onderweg komen we onze roeier tegen die ons meeneemt naar een nestje  met kolibri's.

Je ziet ze niet zo goed dus  proberen we de kleintjes wat meer close up te nemen. Helaas is de kwaliteit niet zo best, maar je kunt de snaveltjes zien. Ach jeetje wat zijn ze klein.

Na dit alles gaan we naar de bar om bij de rivier te genieten van een heerlijk drankje. Ziet dat er lekker uit en weet je.... het is zo lekker dat we er nog eentje nemen.


 

Nog een laatste blik op de omgeving en dan gaan we weer teug naar Baracoa waar we de laatste uurtjes vrij zijn.


Natuurlijk gaan we nog wat rondlopen om de sfeer van het stadje goed in ons op te nemen. Onderweg komen we een soort geboortekliniek tegen. Hier komen de vrouwen uit de verre omgeving de laatste weken van hun zwangerschap doorbrengen. Dit omdat het vervoer hier niet altijd voor handen is en er daardoor gevaar voor moeder en kind zou kunnen zijn. De dames zitten lekker voor de kliniek te kletsen. Zoals gewoonlijk hebben we van alles meegenomen en zo ook rompertjes en babyslofjes. We delen de laatste uit, de dames en één heer zijn er blij mee. Dit hebben we uiteraard - in het kader van de privacy - niet gefotografeerd. Terwijl we op een bankje zitten te genieten komt er een verkoper met chocolade. Natuurlijk kopen we een paar repen om de man wat te laten verdienen en offeren we ons wel op om het te verorberen. Terug in het hotel doen we een spelletje triominos en dan is het tijd om de koffer in te pakken voor de laatste etappe van deze rondreis. We gaan op tijd naar bed en zetten de wekker op zes uur. Welterusten.


Geen opmerkingen: