woensdag 6 april 2011

Wandelen

Wandelen is een fijne bezigheid, maar alleen als het droog is. Koud is niet erg, maar regen brrrr daar houd ik echt niet van. Tijdens het lopen goed rondkijken want er is veel te zien. De eerste foto is net buiten de deur gemaakt. Zoals julie zien is de gemeente niet erg voor het onderhoud van de bestrating. 
 
diepe kuilen dus goed opletten
De wijk is leuk opgezet, met veel groen, tussendoortjes en watertjes,  maar oh oh die heilige koe staat op plaatsen waar het lopen voor mensen wel erg moeilijk wordt.

weinig loopruimte over
Maar een kniesoor die daar op let toch? 








 


een scootmobiel midden op het trottoir

Al verder lopend kom ik in Meer en Bosch een voormalig landgoed. Kijk sneeuwklokjes kondigen de lente aan. Dat is genieten!

Een mooi beekje in Meer en Bosch.

Als ik door Meer en Bosch ben gewandeld, is het nog een klein stukje lopen en dan ben ik bij het strand. Op de kleine boulevard zie ik iets grappigs. Kijk maar.


verboden parkeren fietsen en brommers
 
maar een auto parkeren mag wel?
















Even tijd voor een kopje koffie op een terras.



Daarna ga ik richting duinen en zie ik een Jutterskeet. Helemaal gebouwd van hout dat op het strand is gevonden. Het is een soort museum waarin allerlei voorwerpen, die de jutter op  het strand vindt zijn tentoongesteld. Je kunt er o.a. ook zeekaak kopen. Leuk om eens te bezoeken.
 
de Jutterskeet
 Een stukje verder heb ik een prachtig uitzicht op de zee. Wat een schitterend plaatje: Zeilboten met als achtergrond een blauwe lucht en de zee die er als een spiegeltje uitziet. Is dit echt de Noordzee?


 Het strand is hier een stuk breder geworden. Er is het afgelopen jaar veel opgespoten, er zijn nieuwe trappen geplaatst en ook is er een op-/afgang bijgemaakt.


 
We gaan weer richting huis lopen en zien het volgende:

een loerende reiger
  

broedende meerkoet

de treurwilgen lopen uit en bloeiende forsythia en narcissen

er groeit een matras hier :-)

statig zwemmende zwanen

en als afsluiting een prachtige maan

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Wat heerlijk als je zo dicht bij het strand woont! Wat is zeekaak? En ook heerlijk om de lente weer te voelen he? Ons vooruitzicht is heel anders brrr. Winter komt er aan en we kunnen niet weg! Balen. Maar goed het is niet anders.
Geniet van de lente. Dikke kus van ons.

Anoniem zei

Als je deze blog ziet, dan wonen we toch wel in een mooie buurt
(Oké groeiende matrassen en verkeerd geparkeerde auto's daargelaten!)