dinsdag 5 april 2011

Een tuinverhaaltje


Tuin met vijver in 2005
 Voorjaar dus in de tuin werken is momenteel een hot item. De vijver is weg, evenals het olijfboompje en dat was een behoorlijke klus, maar gelukkig is Karin er ook om bij te springen als ze vrij is. De vissen waren – dacht ik – opgegeten door reigers, maar later bleek dat er een paar zijn overgebleven en kwamen er ook veel grote en kleine kikkers te voorschijn. Die “stalde” ik tijdelijk in een grote kuip.

het vijvergat is weer wat gevuld
Het water weggepompt, de vijverfolie en het –vilt weggehaald. Pffff wat een klus en vies ook. Alles in kleine stukjes gesneden en weggebracht naar de vuilstort. Dan zakken zand en tuingrond halen en die weer storten om het gat in de grond op te vullen.


vijvervilt hangt te drogen

even een kijkje nemen

Gelukkig is dat nu klaar en na het verplaatsen van wat bakken en het leggen van grindtegels om het terras wat groter te maken is er inmiddels ook weer wat geplant. Bamboe, rotsplanten en oh ja er is ook een kleine vijvertje gemaakt zodat de overgebleven vissen en kikkers een thuis hebben. Er zijn wat bietenplantjes neergezet, wat wortelzaad gezaaid en het zaad voor zomerbloemen is ook uitgestrooid. Over een maand kunnen de tomaten, komkommers en nog meer ook naar buiten.  

zo is het nu

de kikkers zijn ook druk bezig

De volgende blog gaat over een wandeling dus tot dan.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Jeetje wat een mooie foto van die 2 kikkers. Leuke tuin hoor lieverd!
Kus van ons.
(bedankt voor jullie leuke verjaardagskaart voor Fred)