woensdag 25 mei 2016

Stornoway - Ullapool - Durness 13 en 14 juni

De laatste ochtend worden we weer verwend met een ontbijtje, waarna we de camper gaan inpakken en wat boodschappen doen. Dan is het wachten tot het tijd is om naar de ferry te vertrekken. We zien de ferry door het huiskamerraam aankomen.


Helaas moeten we afscheid nemen van de warme mensen Fred, Marie, Helen, Ian and Susan en gaan we op weg naar de haven. Als we aan boord gaan blijkt dat we buiten op het dek staan en dat zullen we weten als we weer in Ullapool zijn dan zit de bus onder het zout van de zee.


Na aankomst in Ullapool rijden we gelijk door naar de camping aan de kust. Het gras is net gemaaid en de camping ligt daar wel mooi zo vlak aan zee, maar helaas is de camping zelf wat minder, maar niet getreurd we gaan morgen weer op pad richting Durness.

camping Ullapool


uitzicht vanaf de camping

uitzicht andere kant

's Avonds genieten we van een prachtige zonsondergang aan zee en zien op de rotsen een regenboog.



Zondag 14 juni vervolgen we de reis en rijden een prachtige route langs de kust en door de Hooglanden. Veel singletracks door de bergen. Onderweg natuurlijk weer vele stops.


We stoppen eerst bij Knockan Cliff. Een van de bijzondere geologische bezienswaardigheden in de wereld met de oudste rotsen van Europa.


uitzicht vanaf het informatiecentrum

een hele klim naar boven

wat een plaatje ehhh uitzicht

informatiecentrum





een versteend fossiel uit de zee
Bij het informatiecentrum kun je in allerlei talen luisteren naar de uitleg over het ontstaan enzovoort. Heel informatief en we zitten hier dan ook een tijdje en luisteren met aandacht. Sorry niet aan gedacht om het op te nemen.


Na de afdeling ontmoeten we één van onze medereizigers en er ontstaat een uitwisseling van ervaringen en mooie plaatsen die we hebben gezien. Dit is ons tot nu toe nog niet een keer overkomen. Normaal zien we de medereizigers pas weer op de camping of tijdens een borrel of tijdens een tripje die we gezamenlijk maken.


Na deze lessen op hoogte en het gezellige onderonsje snel de bus in want er is nog van veel meer moois te genieten.


Lochinver


We stoppen hier om de inwendige mens te versterken en te genieten van de rust en na deze onderbreking vervolgen we onze route naar Durness. Sommige foto's nemen we door de ruit van de bus. We kunnen niet om de haverklap stoppen want anders komen we niet op een redelijke tijd aan op de camping.



Wel stoppen we bij een klein strandje - Achmelvich Beach - met mooi blauw water. Er staat wel veel wind maar gelukkig schijnt ook de zon.





grapje

Als we weer naar boven zijn geklauterd rijden we naar
  

Geweldige uitzicht heb je hier.





tja en dat gebeurt ook regelmatig
Steeds verder gaan we de Hooglanden in en naderen Mackay Country en Durness onze volgende pleisterplaats.





hier wordt ook nog Gaelic gesproken

ja hoor daar zijn ze weer


Na een heel lange dag arriveren we eindelijk op de camping in Durness zetten de camper neer en maken ons klaar voor het avondeten en een goede nachtrust. Oh ja we bepalen ook nog de route voor de volgende dag dan vertrekken we naar John O'Groats. Voor nu eet smakelijk en welterusten.










1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Vond deze wel heel bijzonder mooi, dat strandje met blauwe zee zou zomaar in Australie kunnen zijn.
xxxx