zondag 17 april 2016

Fort William naar Ullapool 9 juni 2015

Vandaag gaan wat mensen van de groep de Ben Nevis beklimmen. We zwaaien ze uit want vanaf nu gaan we een aantal dagen zelf op pad en verlaten daarom de groep. Zij gaan o.a. naar het eiland Skye terwijl wij op weggaan naar the Isle of Lewis (Hebriden).

de sportievelingen klaar voor hun beklimming
Na het afscheid nemen en succes wensen aan de sportievelingen vertrekken we richting Ullapool. Natuurlijk kijken we onze ogen weer uit naar al het natuurschoon. Bovendien is het vandaag droog en schijnt de zon dus dat is extra genieten. We stoppen om de


te bekijken en de omgeving te verkennen.



lekker rustig op de weg naar Fort Augustus
 
Fort Augustus was lang geleden inderdaad een fort dat later is uitgegroeid tot een stad. Hier is ook een deel van het Caledonisch Kanaal. Dit kanaal verbindt Inverness aan de Schotse oostkust met Corpach bij Fort William aan de westkust en het loopt door Fort Augustus. Vlakbij ligt er een sluizentrap met vijf sluizen om de hoogte te overbruggen naar Loch Ness. Er liggen in het Caledonian Canal veel sluizen, maar om ze nu allemaal te gaan bezoeken ;-)

trappen sluis
binnenvaren
wachten tot water laag genoeg is
Filmpjes

Het kanaal wordt nu alleen nog gebruikt voor de pleziervaart. Stel je voor dat je dit vijf keer achter elkaar moet doen. Daar gaan we dan ..... lager



 en nog lager


 en dan gaan eindelijk de sluisdeuren open

en kun je doorvaren tot de volgende sluis. Erg interessant om te bekijken en zeker met dit mooie weer vandaag. Zo en nu weer verder richting Ullapool met onderweg natuurlijk weer mooie uitzichten en interessants om te bekijken.


slim gereedschap voor de bermwerkzaamheden op hellingen
watervalletje langs de weg moest natuurlijk op de foto


Zoals je ziet zijn er heel wat stops onderweg en Urquhart Castle kunnen we ook niet zo maar voorbij rijden dus nogmaals een onderbreking. Nou ja Castle zeg maar de Urquhart ruïne.


het kasteel lag prachtig aan Loch Ness

katapult

Genoeg van de ruïne en we gaan een kopje cappuccino drinken en hup weer in de bus.

smal zo'n brug
In the middle of nowhere zien we een parkeerplaats en stoppen om te zien of dit een goede plek is om te overnachten. Neeeeee veel te open. 


Verder rijden en dan zien we een stuwdam met een stuwmeer.

stuwdam
stuwmeer
Verderop zien we dit bord enja hoor we stoppen weer en lopen, klimmen en fotograferen the Gorge met de waterval. 





Dan eindelijk vinden we het mooi geweest voor vandaag en gelukkig zien we een kilometer of tien voor Ullapool een mooie plek om te overnachten. Het is op een parkeerplaatsje bij een prachtig bos waar 1000 verschillende bomen staan.


uitzicht vanaf de overnachtingsplaats
Voordat we gaan slapen maken we nog een wandeling door het bos. Wat is het daar mooi, ook een beetje mysterieus en vooral heerlijk rustig.
de zon zakt al


We gaan bijtijds slapen want het was een vermoeiende dag en we willen morgen uitgerust zijn dus slaap lekker en tot morgen.

1 opmerking:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Prachtige foto's , hebben jullie het monster niet gezien?
xxxx