zaterdag 23 februari 2013

Cuba - Havana 2

We staan boven op een hotel uit te kijken over een deel van de stad. Later hebben we boven ook koffie gedronken. Eigenlijk wel grappig om de wereld zo aan je voeten te zien liggen.




We staan een tijdje te genieten van het gebeuren op straat.




op de achtergrond zie je het fort dat we eerder bezochten

Even tussendoor: we hebben met het andere Nederlandse echtpaar gesproken en verteld dat we het vervelend vinden dat zij zich zonder overleg bij ons hebben aangesloten. Tenslotte reserveerden wij de gids en dat hadden zij ook kunnen doen. Ja ja had gekund, was zijn antwoord. Dus toen maar in overleg met de gids en hè hè eindelijk zijn we 's middags weer onder ons.

Tijdens de wandelingen die we maken in Havana kijken we onze ogen uit. We zien oude gebouwen, sommige opgeknapt, andere vervallen en sommige zelfs levensgevaarlijk en toch wonen er mensen. We zien een oude apotheek met prachtige flessen,  
een echte speelgoedwinkel en dat schijnt nogal bijzonder te zijn. De gids vertelt dat het meeste speelgoed niet te betalen is voor de gewone Cubaan. Een huis waar een boom doorheen groeit, een drukke winkelstraat, hotels, pleintjes en die zijn zooooo leuk. Er zitten altijd wel mensen en vaak is er ook een bandje dat speelt. Natuurlijk is er op sommige straten in de stad wel "druk" verkeer.

winkelstraat













 





druk verkeer en oude gebouwen

alweer was, maar wat een leuke balkonnetjes
We zien een gebouw wat wel goed onderhouden is. Dit blijkt een tabaccofactory te zijn. Dit staat aan de achterkant van het Capitool. Ja echt hoor, het Capitool van Washington is daar nagebouwd. Helaas kunnen  we dit gebouw niet helemaal op de foto krijgen, maar het is toch wel herkenbaar. Het ziet er alleen wat meer vervallen uit.

tabaccofactory

heel oud en gammel, toch komen de mensen op de balkonnetjes!


mooie lantaarnpaal ervoor, wat een contrast

Capitool in Havana


fietstaxi en moderne bus
In het hotel waar we op het dakterras koffie dronken - zoals ik net al vertelde - is een heel oude lift met een meneer die de hele dag (12 uur werken!) de mensen naar boven en naar beneden brengt, een ouderwetse liftboy in uniform. Beneden in de lounge zien we allemaal foto's aan de wand. Hier maken wij weer foto's van hahahaha eigenlijk wel lachen natuurlijk. Maar goed hier komen ze de foto's van de foto's en de meeste zijn van ..... ja ja alweer die Ernest Hemingway. Nu samen met beroemdheden o.a. met Fidel.


oudere Hemingway
Dit is het wat Havana betreft. Om het beeld compleet te maken staan hieronder ook nog wat korte filmpjes.
lekker muziekje tijdens een lunch
 
 
en op het terras
 
 
Bodequito del Medio

voor het Capitool

 


 

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Weer een mooi/leuk blogje dames, het lijkt of de tijd daar heeft stil gestaan vooral als je die auto's ziet haha. De sfeer voel je goed met die filmpjes. Die balkonnetjes zijn ook geinig.
xxx

Anoniem zei

Hoeveel mojito's hebben jullie al gemaakt? Is dat lekker? Heel leuk om jullie reisverhalen zo te lezen. Nu nog aan het nagenieten?

Susanne