zondag 29 mei 2011

kamperen in de buurt van Echt

De tweede keer dat we met de tent op pad gaan is naar het zuiden. We gaan naar Echterbosch in de buurt van Echt en vlakbij de Duitse grens. De camping waren we niet echt blij mee, maar voor een paar dagen best te doen. We zijn ook daar aan de wandel gegaan, hebben Maastricht bezocht met natuurlijk de St.Pieter en de grotten. We maakten een bootreisje van Wessem naar Thorn v.v. Het witte stadje Thorn is een toeristische trekpleister. Natuurlijk zijn we ook in Echt geweest. Ach kijk zelf  maar naar de foto's die vertellen over dit kampeerfeest. We beginnen uiteraard op de camping (de Annendaalse hoeve een kampeerboerderij).




niet zo'n mooie plek en zelf wat privacy gecreĆ«erd


koffie zetten tijdens een hevige regen/onweersbui

Dan gaan we met de boot van Wessem naar Thorn het witte stadje.


 





strak blauwe lucht en ook blauw water










het was zo warm dat het vee verkoeling zocht in het water
 

Twee doorkijkjes in Thorn: 








De St. Pieter(sberg)


als kind logeerde ik bij mijn oma en speelde hier




fort



uitzicht vanaf de "berg" vlakbij Belgiƫ

















In de 2e wereldoorlog is in deze grotten heel wat geleefd. Men had er zelfs een bakkerij. Indrukwekkend om te zien hoe deze grotten zijn ontstaan en waar ze voor zijn gebruikt.
toegang naar mergelgrotten

in de mergelgrot is het stikdonker en je kunt er mooi verdwalen
 Tenslotte Echt. Hier hebben we een bezoek gebracht aan Fenny's ijssalon . Ze verkopen hier heerlijk zelfgemaakt ijs, waar we uiteraard van hebben gesnoept. Het ziet er leuk uit en de bediening is heel vriendelijk. Een aanrader als je in de buurt van Echt bent.

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Mooi plaatsje dat Thorn. Leuk om te zien nu de koningin er pas is geweest.
Liefs uit Down Under

Eddy Rosier zei

Wat een mooie foto's Ann en wat leuk dat jullie in Echt zijn geweest bij Dave en Fenny. Zij zijn echt hele lieve mensen. En wat leuk dat ik jou nu ook een beetje heb leren kennen.

Lieve groet,

je Neef Eddy