donderdag 28 oktober 2010

Zo maar van alles.......

wat we zien onderweg en op de caravanparks. Natuurlijk allerlei dieren. Behalve papegaaien/lories,



Hier is de boskalkoen


 kakkerlakken, torren, padden, boskalkoenen, pauwen

, kookabura´s - die lachen ons regelmatig uit -, een dingo

zien we (en voelen we) ook muggen en midgees. In Airlie Beach kwam er ´s avonds zelfs een possum op bezoek, leuk hoor behalve dat ze boven ons in de boom gingen vechten en we de volgende dag hun keutels op ons `terras` vonden. We zien ook veel dode dieren langs de weg zoals wallabi's bijvoorbeeld. Natuurlijk zagen we ook veel vissen en we hebben levend koraal gezien (daar komt nog een blog van). Er is hier zoveel groen dat is niet te beschrijven.



Als we in Nederland spreken over een bos dan is dat vergeleken bij wat we hier zien slechts een klein park. Op veel parkeer c.q. rustplaatsen staan toiletten, bbq's, tafels en banken en alles is hier schoon! Daar kan men in Nederland nog veel van leren. Eergisteren stonden we op een rustplaats en daar stonden twee meisjes (backpackers) op het middenvan het veld. Daar stond een kraan waar een heel klein straaltje water uit kwam en wat ze daar deden???? Ze stonden zich daar te wassen en hun tanden te poetsen.Vanwege de privacy geen foto gemaakt.  Er was daar ook een douche aanwezig maar daar moest je voor betalen en daar hadden de dames geen zin in en gingen ze dus liever op de knieen zitten om toilet te maken.Zo leuk om te zien hoe relaxed het hier gaat. Vanmorgen stonden we op een rustplaats (zonder toiletten dit keer) en maakten een boterhammetje met een kop koffie voor onszelf. Komt er een Aussie vragen of hij wat heet water kon krijgen voor zijn koffie. Hij was zijn thermosfles vergeten. Natuurlijk gaven we hem heet water en even later kwam hij ons een stukje door zijn vrouw zelf gemaakte chocoladecake brengen en die was toch lekker mmmmmmmm het water loopt ons nog in de mond. Ook het verkeer is hier - tot nu toe - niet te vergelijken met Nederland. Zo hebben we vandaag 500 km gereden en als we door 30 auto's zijn ingehaald is dat veel. Het zijn eindeloos lange wegen met waarschuwingsborden om vooral je rust te nemen. We zien heel wat campers rijden en ook die zijn er in allerlei soorten. De meest opzienbarende zijn de wicked campers.Deze beschilderd met graffiti, spreuken, reclame, hebben deuken en soms zelfs loshangende bumpers. Deze worden meestal gehuurd door jonge mensen.Sommige mensen met campers nemen niet hun fiets mee achterop maar een 4wd auto op een aanhanger. Ook heel wat boten zien we voorbij komen, nee niet varend maar bovenop of achter een auto. Er zijn natuurlijk ook allerlei soorten campings van luxe tot soms wat armoedig. Maarrrrrr overal is het schoon en kunnen we ook koken en wassen.Verschillende stranden hebben we ook gezien, van rotsachtige tot zandstranden.  De zee is hier prachtige van kleur. Wel moesten we tot nu toe oppassen voor de stinger. Deze kwal is giftig en heeft tentakels van wel 3 meter lang. Het seizoen voor deze beesten start rond begin november en aangezien we niet weten of hij/zij weten wanneer het 1 november is zijn we heel voorzichtig. We zijn tot nu toe door gebieden gereden waar in de regentijd overstromingen voorkomen, dat betekent dat ook de wegen onder lopen. We zien daar regelmatig waarschuwingen voor staan en op paaltjes staat  aangegeven hoe hoog het water staat (als het overstroomd is natuurlijk en gelukkig hebben we dat zelf niet meegemaakt). Ook zien we huizen op palen. We hebben ook een aantal keren markten bezocht waar we groenten en fruit  kochten, beter dan bij de Woolllies want zo van het veld. Sommige bomen staan prachtig in bloei en ook het mangoseizoen is hier begonnen.

Dit is Jacarinda die mooi bloeit in het paars.



We zien heeeeeeeeeeeel veel mangobomen die vol hangen met die heerlijke vruchten en natuurlijk hebben we die ook al gegeten net als die . heerlijke  zoete bananen

. Australische mensen zijn - uitzonderingen daargelaten - heel vriendelijk en behulpzaam en zeggen regelmatig mate en love tegen iedereen. Voorlopig is dit het. We komen vast nog eens terug met een algemeen verhaal met foto's erbij.

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Mooi verslag meiden, heel herkenbaar! Ja de kleuren van de bloemen, bomen en zelfs in combinatie met de aarde zijn prachtig. Mooie foto's.
Kijken al weer uit naar het volgende.

Unknown zei

Mooi, hoor, allemaal !