maandag 1 juli 2013

Playa Pesquero - Vervolg

Zo vandaag geen luie dames, we gaan op stap met een oud leraar en willen wat natuur en cultuur opsnuiven. We beginnen bij een een kleine boerderij, waar een trotse eigenaar ons graag alles laat zien. Een impressie met foto's:

limoenen

bananen met bloem




nieuwe banananplant komt op
 
































papaya
 Even kennis maken met de trotse Cubaanse eigenaar.

met Cubaanse sigaar, kapmes, strohoed en suikerriet

heeee waar gaat hij naar toe????
Mmmmmmmmmmmmmmm hij heeft verse kokosnoten gehaald. Dat smaakt heerlijk.


nieuwe ananasplanten

ook hier omgewaaide palmbomen vanwege orkaan Ike
Deze orkaan heeft de hele oogst mango's verwoest. Een grote verliespost voor deze kleine boer dat begrijp je wel.
de boerderij helemaal van natuurlijke  materialen


Nadat we koffie met cassave, guavegelei en kaas hebben genuttigd vertrekken we en nemen hartelijk afscheid van elkaar en gaan op weg naar een indianenbegraafplaats tevens museum - Chorro de Maita. Hier liggen skeletten van indianen en gebruiksvoorwerpen die zijn opgegraven. Foto's hebben we niet gemaakt en dat is eigenlijk wel jammer want het was best interessant. Toen we verder wilden gaan naar het nagebouwde indianendorpje en we buiten kwamen zagen we dit 


het bleef heeeeeel hard regenen dus schuilen onder het afdak totdat de bui voorbij was. Gelukkig is het dan niet koud, wel nat hahahahaha.


Het is weer droog dus op naar het nagebouwde dorp. We fotograferen, kijken naar een demonstratie van rituelen (beetje te toeristisch allemaal, maar ach men kan het geld wel gebruiken natuurlijk).
De eerste indruk is de totempaal die we zien door een zwaarbewolkte lucht.

en als het weer lichter is dan zien de foto's er zo uit


Impressies dagelijks leven in de hutten uitgebeeld met poppen

medicijnman

geen poppen maar mensen en ze hadden het koud

wel poppen

Karin doet mee met een dans
Nu wat foto's in het dorp





Het indianendorp laten we achter ons. We gaan naar een baai. Prachtig is het daar en gelukkig is het droog en ach die zware regenlucht boven de oceaan en in contrast met zee en land is ook mooi. We spreken er een man die een aanval op Fidel heeft afgeslagen. Men  kwam (vanuit de VS) stiekem met bootjes de baai in en wilden van hieruit Cuba veroveren. De man die deze aanval heeft  meegemaakt hebben we gesproken. Hij  liet ons de littekens van de kogels zien. Terwijl hij zwaargewond was heeft hij doorgevochten en anderen gewaarschuwd. De aanval is dus afgeslagen anders was Cuba nu vast heel anders geweest.




We zouden hier lunchen. Vanwege het weer wijken we nu uit naar elders. We komen bij een familie die een klein restaurantje heeft aan huis (dat mag tegenwoordig in Cuba!). Het eten is lekker en de zoon/kelner slooft zich uit om het ons naar de zin te maken. We eten vis, bonen met rijst - dit laatste smaakte ons alweer zo goed - we hadden dit al vaker op ons menu gehad tijdens de rondreis. We nemen er uiteraard ook een drankje bij en nee geen alcohol, maar een lekkere vruchtensap en Karin cola light. Volle maag, tevreden gevoel en dan gaan we naar Guardalavarca, de bekende kustplaats. Ook nu geen zon, maar wel droog.

als afscheiding/achtergrond een stuk plastic

mmmmm wat was dat heerlijk

 Markt Guadalavarca



Strandleven: nog steeds bewolkt, lekkere temperatuur en droog.












Weer een blog klaar. De volgende en laatste blog gaat over onze dag met de dolfijnen. Hoop dat het filmpje dat ik heb samengesteld op de blog kan.

Hieronder alvast een voorproefje met een foto en een filmpje van artieste Karin en natuurlijk de dolfijnen:








2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Mooi blogje weer dames, ik kijk uit naar de Foldijntjes!!!
Ik heb trouwens dit keer geen mail gekregen dat jullie een nieuw blogje hadden gepubliceerd, vreemd he!
XXX

Annabelle zei

Dank je Tammy. Inderdaad raar dat je geen mail kreeg. Beloof ik de Foldijntjes moet er weer op worden gewacht. Ach Friesland was mooi evenals het weer. De blog zie je - echt waar - nog wel. Liefs en kussen.