dinsdag 3 januari 2012

Phu Quoc

Voordat we beginnen met onze laatste blog over ons verblijf in Vietnam willen we eerst onze trouwe fans in Australië bedanken voor hun altijd weer hartverwarmende reacties op onze verhalen. Wij wensen jullie van harte alle goeds voor 2012 want dat verdienen jullie! 

En nu over naar ons verblijf op Phu Quoc, al valt er niet zo heel veel te vertellen want we genoten van de zon, de zee en het zwembad. We zitten vrij ver van de bewoonde wereld en hebben tot nu toe het terrein van het hotel niet verlaten, behalve één keer om een wandeling in de omgeving te maken en meteen wat water in te slaan bij de locale supermarkt. De noodzaak om weg te gaan is er niet want in het hotel is alles wat we nodig hebben en we willen na het drukke reisprogramma ook liever luieren. Als jullie onderstaande foto zien:




Wat zouden jullie gaan doen? Precies dat denken wij dus ook als we dit beeld op ons netvlies krijgen. Voor de duidelijkheid: dit is dus het hotel met zwembad aan het strand, een jaccuzi, fitnessruimte, heerlijk eten, mooie kamer en een mooie omgeving. Dit is het Eden Resort en het is werkelijk een lustoord om te verblijven.
We hebben wel foto's gemaakt natuurlijk zodat jullie kunnen meegenieten. We worden - geloof het of niet natuurlijk - precies  op oudejaarsdag ziek en nemen daarom niet deel aan het Nieuwjaarsgala met muziek en een groots banket zelfs met champagne (allemaal onze neus voorbij gegaan snik snik). We hadden nog wel onze galakleding meegenomen, maar die blijft ongebruikt. Gelukkig voelen we ons de volgende dag weer een stuk beter. Nu gaan de foto's spreken.


vanuit het propellervliegtuig: de eerste blik op de zee rond Phu Quoc
het Zwitserleven gevoel
Vissers met hun vangst


Hotpot met seafood. Jammie jammie

zien we tijdens een strandwandeling
vissers
hotelplaatje
onze wandeling wat een drukte hè?

bouwvaksters
verkoop van vis, vlees, groente, fruit e,d,
omgeving tijdens de wandeling
slang op de weg
gymnastiekles buiten, meester met lat erbij
woonhuis
matrassenvervoer

hout opstellen voor oudejaarsvuur





tuin Eden Resort

 We zitten nu op het vliegveld in Saigon te wachten op onze vlucht naar Singapore en vandaar uit de aansluiting naar Amsterdam. Volgende blog is ????? 
einde van onze reis door Vietnam







2 opmerkingen:

Ina van Bergen zei

Hallo wereldreizigers,
Welkom terug in ons natte landje.
Bedankt voor al weer een mooi en interessant verslag en foto's.
Het is wel een land met tegenstellingen.
'k Heb genoten van vele malen jullie blog bekijken/lezen en 'k kijk nu al uit naar jullie volgende wereldreis.
Hartelijke groet van Ina

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Hallo Lieverds, allereerst bedankt voor jullie eerste woorden van het laatste blog. Het is jullie eigen verdienste dat we jullie blog volgen want het is een waar genoegen. Nu ook weer, heerlijk, de luiheid druipt ervan af haha. Het is altijd grappig om te zien hoe mensen dingen kunnen vervoeren op fietsen of scooters. Bedankt voor het verslag van Vietnam!xx