zondag 13 november 2011

Zondagse wandeling

Het is een zonnige zondag vandaag dus ga ik er op uit om te genieten van de zon en van alles wat ik tegen kom . Wat ik zoal zag - een deel daarvan want om alles te laten zien is wel veel - zie je hieronder met filmpje en foto's. Ik zet er foto's bij van eerdere wandelingen die ik maakte. Kijk en geniet (of huiver want dat kan natuurlijk ook).

Laagstaande zon natuurlijk want het is tenslotte november, maar wat een rustige zee.





Na ruim een uur lekker langs de zee te hebben gelopen ga ik weer de duinen in en kom uiteindelijk uit op de boulevard van Kijkduin en kijk wie ik daar tegen kom:



Het is een zwarte pietenband. Ze spelen sinterklaasliedjes en een klein stukje heb ik op de film gezet (af en toe wat vals hè maar dat mag de pret niet drukken toch?).





Genieten van de kindergezichtjes, maar wat een drukte! Na een stop om een kopje cappucino te drinken ga ik weer verder richting duinen om terug naar huis te lopen. Op het plein dat ik moet oversteken staat een ouderwetse draaimolen en ook daar tussen de mensenmassa door zijn zwarte pieten te zien. Wat een mensenmenigte. Veel bezoekers en ook een ballonnenverkoper zoals je hieronder ziet.  







ehhhh de verkoper is niet te zien wel zie je dat hij sinterklaasballonnen verkoopt.
Ik probeer snel deze drukte te verlaten en uiteindelijk ben ik uit de mensenmassa en is het weer een stuk rustiger. Zoals je ziet ben ik weer in de duinen. Kaal hè zonder bladeren aan bomen en struiken, maar toch ook een mooi gezicht.




Hier zie je alweer huizen door de bomen.
Ik loop door een prachtig stukje natuur: De Haagse Beek
Hier is het zo heerlijk rustig en dat midden in de stad dat moet ik even vastleggen. Soms hoor je wat herrie maar dat is het windje wat in de microfoon blaast.



Inmiddels loop ik al een stuk dichter bij huis en kom ook langs dit mooi plaatje. Je ziet dat ik weer een de bewoonde wereld ben aangeland.Van hier is het nog maar een klein stukje lopen en dan ben ik weer thuis.



Nu volgend twee foto's van de bibliotheek in de wijk. De eerste is van de achterkant en de tweede van de zijkant.


Inmidddels loop ik vlakbij huis en komt er een eind aan een heerlijke wandeling van bijna drie uur.


Een mooi stukje in de wijk.
Binnen maak ik nog wat foto's in de tuin.
Roodborstje komt wat eten zoeken

13 november en nog steeds bloemetjes in de tuin
maar ook het begin van een hyacint komt er tevoorschijn en een klein stukje verder staan de paddenstoelen. Ja ja alles kan tegenwoordig in de natuur, eerst nog een bloeiende plant en daaronder close up foto's van een hyacint en de paddenstoelen en dan een overzichtfoto waar jeeen indruk krijgt hoe klein de afstand is tussen deze twee.




Dit is de laatste foto. Hopelijk was het de moeite van het kijken waard. Hasta la vista!

2 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Heelijk die rust voor je meisje, heb je wel verdient na al die hectiek van de laatste tijd. Die plant in je tuin met die paarse bloemetjes bloeit hier nu ook in de tuin, grappig he! Leuk om weer wat van je te lezen. Liefs uit Down Under.

Anoniem zei

leuk wat jullie allemaal meemaken