maandag 25 oktober 2010

Townsville en Bowen

Om de thuisblijvers te troosten: We hebben twee niet zo mooie dagen gehad wat betreft het weer. Het was een dag motregen en een dag met buien. We stonden eerst op een Big4 camping buiten de stad. We zijn de volgende ochtend op zoek gegaan naar een camping dichterbij het centrum. Dat is gelukt en we zaten op een half uur lopen van de city. In Townsville zijn we naar het Reef Aquarium geweest, ze hebben grote stukken koraal overgezet in hele grote bakken.  Dat koraal groeit en bloeit op dezelfde tijden als het echte reef. Daar tussen zwemmen allerlei soorten vissen. Er was ook een schildpaddenziekenhuis. Hier worden zieke en gewonde schildpadden opgevangen en later - als ze het redden - weer uitgezet. Heel interessant om de voorlichting te zien en het ziekenhuis te bezoeken. De volgende dag zijn we naar Magnetic Island gegaan met  de ferry. We hebben daar een hyke gedaan (lopen, klimmen en dalen) en ontmoetten onderweg koala's hangend in de bomen. We zagen zelfs een koala met een baby. Het was die dag erg warm en volop zonnig. Jullie begrijpen dat het klauteren enz. wel afzien was. Gelukkig hadden we 's morgens een buskaartje gekocht, zodat we niet meer de drie kwartier van de haven naar de camping hoefden te lopen. We moesten onderweg naar het busstation ook nog een tussenstop maken bij de Woollies (de lokale AH) om wat voorraad in te slaan. Helaas reden de bussen op dat  moment niet vanwege wisseling van chauffeurs (deze gingen eerst terug naar de garage en dan pas weer de route rijden) dus moesten we toch dat hele eind lopen en ook nog met al die vracht op onze rug gebonden. Bijna oververhit en bekaf  kwamen we eindelijk op de camping aan. We hebben die nacht zoooooo heerlijk geslapen op ons  harde bed zodat we de volgende dag uitgerust op weg gingen naar de volgende bestemming en dat werd niet Airlie Beach wat eerst de bedoeling was, maar Bowen is de tussenstop geworden. We zitten hier heerlijk aan het strand, de zon schijnt volop en er staat een lekker briesje  van zee, maar veel rust hebben we tot nu toe niet want: wassen, route uitstippelen, afstanden zoeken en info over een bezoek aan het Great Barrier Reef. We gaan zo meteen koken en afwassen, de rest van de middag willen we besteden aan snorkelen. Je ziet dat reizen best wel zwaar  kan zijn grinnik.

5 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Ja, jullie zullen weten dat je in Wild Ozzieland bent geweest hihi, maar dat is nog lang niet aan de orde, veel plezier weer verder.

Annabelle zei

Hi Tammy en Fred, we weten niet wat jullie bedoelen hoor. Slaat dat op de bussen die niet reden of op het "mooie" weer? Was de busreis de moeite waard? Hoe zit het met het weer daar waar jullie zijn?

Unknown zei

Wij hebben met jullie te doen, hoor ! Hier is het trouwens ook niet slecht : het is bijna november, de zon schijnt en het is zo'n 15 graden ! Hahaha.

Groetjes,

Dave en Fenny.

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Nee, ik bedoel de ontberingen van het klimmen en dalen en het oververhit raken daardoor. Dat zal nog wel vaker voorkomen, vooral omdat jullie veel van bossen houden. Veel plezier verder daarmee want dat is ook altijd erg d moeite waard. Ja die bustour was erg leuk in Armidale.

caroline zei

Super die reis van jullie en de verslagen en foto's, geweldig om te lezen wat jullie allemaal beleven. De tijd gaat snel dus blijf genieten. groetjes van Helene, Marjan en Caroline