maandag 11 oktober 2010

Alice Springs

Na een vliegreisje kwamen we aan op ons volgende adres voor weer een avontuur. Ook daar moesten we vroeg uit de veren en werden opgehaald door Thierry - een iets minder leuke ervaring hadden we met deze Franse gids - en gingen op weg naar Ayers Rock. Na urenlang door de bush bush te hebben gereden - prachtig om te zien vanwege de bloemen en het frisse groene gras en de bladeren - kwamen we aan in ons tentenkamp bij Ayers Rock. Alles was groen doordat het al behoorlijk had geregend de laaste tijd. Dit is niet normaal want normaal valt er ca. 79 cm  regen en nu was er al voor dit jaar   ruim 600 cm regen gevallen. Even tussendoor: het weer is hier in Australie behoorlijk van slag horen we steeds on the road.
Het resultaat van al deze regen was wel dat we heel goed konden zien hoe de wegen zijn als alles is ondergelopen tijdens de echte regentijd. Ayers Rock is grandioos en heel indrukwekkend! We hebben heel wat foto's gemaakt en proberen er in een later stadium ook wat van te plaatsen. De zonsondergang was fenomenaal, alle kleuren van de regenboog zagen we. Alleen jammer dat je zo'n ervaring moet delen met honderden anderen die ondertussen een glas champagne staan te drinken en een hapje kaas verorberen.
Nog even melden dat in het tentenkamp geen verlichting was in de damesafdeling van de toiletten zodat we twee toiletten moesten delen met 22 mensen (mannen en vrouwen) bovendien lekten sommige tenten ook en het regende erg veel daar dus.......
De volgende dag opstaan om kwart voor vier 's nachts, half vijf ontbijt en op weg naar King's Canyon. De klim hebben we gelaten voor wat het is (was erg stijl naar boven) dus maakten we zelf een gemakkelijkere wandeling tussen veel vogels en hebben we een helicoptertochtje gemaakt boven de Canyon. Wat een ervaring!
De laastste dag van deze tour was heel vroeg opstaan en een lange, lange rit terug naar Alice Springs. Dit vanwege de vele regen die er was gevallen, waardoor er wegen waren afgesloten. In Alice Springs lekker douchen in het hotel, alles weer goed inpakken voor de vlucht naar Cairns en dan lekker slapen.

3 opmerkingen:

Tamara Slingerland-Verschuur zei

Wij kijken uit naar de foto's. Het klinkt allemaal heel goed, dus wij moeten ook naar Ayers Rock?
liefs
Fred en Tammy

Unknown zei

He AnKa,

Wat een avonturen allemaal. Geniet er lekker van. Idd jammer van het weer, maar dat zal vast snel weer bij trekken. Fijn, dat jullie "Wim" ook inmiddels hebben ontmoet. Neem hem maar lekker mee op sleeptouw. Hopelijk laten de muggen je snel met rust Ann. Die stomme beesten moeten jou ook altijd hebben he. Nou meiden, veel plezier.....en tot de volgende blog. We kijken naar jullie uit !

X,
Jose

Unknown zei

Hebben we een helicoptervluchtje gemaakt ?!?!? Dat komt over of jullie dat wekelijks doen :o)))

Gaaf hoor !!

Liefs,
Annette