maandag 24 juni 2013

Playa Pesquero

Voor ons vertrek natuurlijk nog een ontbijt. Het is koud als we naar de ontbijtgelegenheid lopen, maar zodra de zon begint te schijnen stijgt de temperatuur snel. Het ontbijt stelt hier niet veel voor, maar ach de maag is weer gevuld als we om acht uur op weg gaan voor onze laatste rondreisdag. La Plancha Jardin stond ook op ons programma, maar dit schijnt verwoest te zijn volgens de gids dus gaan we op weg. Eerst richting Holquin waar de RafaĆ«l achterlaten. Pacho, de chauffeur brengt ons naar Playa Pesquero. Bij het hotel angekomen nemen we afscheid van Pacho en gaan inchecken. De dame aan de receptie is niet zo heel vriendelijk en ze weigert het formulier waarop staat dat we hebben bijgeboekt te bekijken. Na de formaliteiten gaan we op weg naar de  kamer. WE hebben zeezicht geboekt, maar ...... aangekomen op de kamer kijken we uit op een palmboom. Ook mooi natuurlijk, maar niet waar we voor hebben betaald dus hupsakee terug naar de receptie. Daar is een uiterst vriendelijke man die ons uitlegt dat we twee dagen deze kamer hebben vanwege de tour en dan verhuizen we naar een kamer met zeezicht. Na wat onderhandelen en nadat we wat CUC's bijbetalen kunnen we gelukkig gelijk naar een kamer met zeezicht. Lekker koffer uitpakken, was verzamelen en op ontdekkingstocht. We nemen een verlate lunch in de snackbar, waarna we de rest van de dag en avond wat rondlummelen. Wat genieten van het uitzicht op ons balkon en lekker op tijd naar bed met als achtergrond de geluiden van het avondprogramma.


zonsondergang vanaf ons balkon
                         
    



Het is bewolkt als we opstaan. Pffff dat hadden we niet besteld. Ach de temperatuur is goed dus na het ontbijt toch richting strand en dan breekt gelukkig de zon door. Veel te vertellen valt er natuurlijk niet. We lezen, zwemmen wat, gaan wat eten, nemen een drankje als we dorst hebben, we waterfietsen enz. Hieronder wat foto's van ons "drukke" strandleven.





heremietkreeftje

Een plaatje van het zwembad, de kamer en wat eten en drinken erbij maken het plaatje compleet.






klassieke muziek tijdens diner

Italiaanse avond


Proost!
 Dit wat het rustige leven in het hotel betreft. Als jullie ons beter kennen is het niet alleen luieren. We zijn ook op pad gegaan. Zo huurden we een fiets (nou ja een fiets ahum) en zijn in de omgeving wat gaan rijden. Pffff heuveltje op en af en tot overmaat van ramp ging het ook nog regenen. Verder zijn we met een oud leraar als gids en met zijn taxi op weg gegaan. We bezochten een opgraving van Indiaanse skeletten (geen foto's gemaakt), een nagemaakt Indiaans dorp, een mooie baai, Guadalavarca en zijn we bij mensen, die een klein restaurantje aan huis hadden, gaan eten en als klap op de vuurpijl zijn we gaan zwemmen met dolfijnen. Nee niet alleen maar zwemmen maar iets meer dan dat. Hopelijk heb ik dan ook wat filmpjes klaar. Dat zien jullie allemaal in de volgende blog. (Die wel wat sneller zal komen dan deze dat is beloofd).