donderdag 21 juli 2011

Wonen in Den Haag

Het is al een paar weken stil op deze blog. Dat komt doordat ik zoveel mogelijk het huis ontvlucht vanwege de herrie. Den Haag maakt veel reclame hoe fijn het is om hier te wonen. Wel ik woon hier en ervaar dat het de laatste jaren alleen maar slechter is geworden om hier te wonen. Het is hier vol, vies, lawaaierig enz. De gemeente doet weinig aan onderhoud (behalve in de internationale en de villawijken), politietoezicht op foutparkeren - men parkeert gewoon op de trottoirs, verspert de fietspaden, op plaatsen waardoor er geen uitzicht meer is op het overige verkeer en zo kan ik nog wel doorgaan. Vorige week fietste ik op een fietspad in een woonwijk en wat zag ik daar tot mijn verbazing en ook afgrijzen? Er stak op zijn gemak een rat over. Dit heb ik in India volop gezien, maar in Den Haag? De internationale stad van Vrede en let op: Veiligheid. Voor de mensen in de sociale woningen wordt het steeds slechter en daar moeten de goedwillende bewoners duidelijk lijden onder de afbraak van toezicht, investering in onderhoud van huizen, groen enz. Men plaatst er steeds meer onaangepaste mensen in de huizen en vertellen de mensen die hier regelmatig onder lijden: tja dat is het beleid tegenwoordig. Mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid wordt ook toegevoegd. Maar zijn de sociaal aangepaste mensen verantwoordelijk voor het gedrag van een ander? Mogen ze daar de dupe van worden? Een andere gevleugelde uitspraak is: dan gaat u toch verhuizen. Het is de omgekeerde wereld: gedraag je asociaal en je wordt aan alle kanten geholpen. Gedraag je sociaal en je wordt voortdurend gestraft. In de toekomst zal ik hier misschien nog wat meer over schrijven "versiert" met foto's en video. 

Nu plaats ik eerst wat filmpjes van het lawaai waar de bewoners van deze wijk (gisteren sprak ik mensen uit een aangrenzende wijk die er ook last van hebben) al meer dan drie weken in zitten (hiervoor is dus toestemming gegeven door de gemeente).Daarna vlucht ik weer snel de deur en de wijk uit. Kijk de filmpjes en luister naar het lawaai.


Hier zit ik in mijn woonkamer met dubbel glas! De thee in mijn glas zie ik schudden en zelf krijg ik iedere keer weer een schok als ik in mijn stoel zit.


Dit hoor je als ik de voordeur uitloop. Let op het onkruid dat op straat (geen onderhoud is te duur).



Deze herrie start soms al om half zeven in de ochtend en vaker om zeven uur . Alleen dit is al asociaal gedrag! Bovendien is het vakantietijd dus willen mensen die niet weg kunnen rust.  Pas aan het eind van de middag keert de rust weer. Ik weet dat er ook andere, minder luidruchtige manieren zijn om heipalen de grond in te krijgen, maar dat is natuurlijk alleen maar voor het centrum (want daar heeft men er zelf overlast van) en in de dure wijken.

In de tuin aan de achterkant gaan zitten met mooi weer is ook geen optie, luister maar en stel je voor dat je hier weken van kunt "genieten".



Dit is het geluid aan de achterkant als ik binnen zit.

Mensen ik verdwijn weer. De volgende keer een blog met een leuker onderwerp, maar wel als de rust hier is teruggekeerd.

maandag 4 juli 2011

Strand en duinen


Het is heerlijk om langs de zee te lopen. De zon in het gezicht en de wind om de oren. Kijken en genieten. Loop je mee op blote voeten door de zee?

Veel te zien, te horen, te voelen en te ruiken. Helaas kan ik alleen wat laten zien en soms in een filmpje ook wat laten horen, geur en gevoel kan ik niet overbrengen jammer genoeg.

Al lopend en kijkend is dit te zien:

Meeuwen, strandlopertjes, scholeksters en soms ook kauwen zie je scharrelen tussen de schelpen om eten te zoeken.



Hebben ze hun buikje vol dan is het lekker genieten op het strand en in de zon.
Een prachtige blauwe kwal, maar niet zo prettig als je er al zwemmend mee in aanraking komt.





Lekker luierend op het strand. Deze meeuw lijkt bijna op te gaan in het zand.





Omslaan van de golven.





In vogelvlucht gevangen.


Met de benen bloot en bepakt aan de wandel.



pootjes baden en dromen














Wolkenluchten en .......






Catamaran en kite

Hangend in de lucht een kitesurfer.


Ook surfers zijn regelmatig aanwezig.

Strakblauwe lucht met witte zeilen.

Liggend op het zand zie je dit:


Het lijkt wel een kunstwerk. Kijk eens op de achtergrond hoe het zand stuift.

Zandstorm. 

Tijd voor een filmpje.

 Een schip spuit zand dat verderop in de zee is opgezogen. De kust wordt sterker gemaakt door o.a. de stranden breder te maken. Ook wordt een "zandmotor" aangelegd voor de kust van Ter Heijde en Monster. Als je hier meer van wilt weten kijk dan op   http://www.dezandmotor.nl/

 
Spelende kinderen.

 Vogel laat ook sporen na.

Afdrukken van mensenvoeten, vogelpootjes en schoonmaakmachine.

En dan verlaten we via de trappen het strand en gaan naar de kleine boulevard van Kijkduin.

Zo zie je de trappen als je weer boven bent.

 
Boven is ook wel wat te zien. Er ligt een schip waar kinderen op kunnen spelen, natuurlijk zijn er eet- en drinkgelegenheden. Sinterklaas komt ieder jaar evenals een kunsttentoonstelling. Ook muziek is er regelmatig te horen. Kortom genoeg te beleven dus kijk maar naar de foto's.

De speelboot.


Eerst foto's van levende beelden.



Napoleon was ook aanwezig, wel wat witjes.




wandelende boom

dan wat beeldende kunst






Boulevard leeg nou ja behalve een auto en dat past niet echt hè.



Sint en de pieten worden ontvangen. Het was prachtig weer dus veel kinderen en mensen op de terrassen.





Als je de boulevard verlaat en de duinen in loopt kom je De Jutterskeet tegen. Dit is een museum waar je allerlei op het strand gevonden spullen kunt vinden.

Een paar foto's genomen al lopend naar huis door de duinen.


Er is ook mooi stukje waar o.a. padden verblijven en zoals je ziet aaan de huizen op de achtergrond ligt dit alweer dicht bij de bewoonde wereld en dus komt er een einde aan deze blog.

Tot de volgende blog met als onderwerp...... dat blijft een verrassing.